Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Risici for den økonomiske vækst tynger markedsstemningen

Hugo Gaarden

onsdag 11. maj 2022 kl. 10:11

Porteføljen – Vi forsikrer os mod kursfald i ustabilt marked

Økonomisk vækst.

Uddrag fra Danske Bank:

Udvalgte markedsnyheder

Risikostemningen: Risikostemningen forværredes på baggrund af stigende risici for den økonomiske vækst og bekymring om rentestigninger, og aktiemarkedet faldt med vækst- og cykliske sektorer i spidsen. Svagere udsigter for efterspørgslen førte til et stort fald i olieprisen, og Brent-råolie handler nu omkring 104 dollar per tønde. Risikofølsomme valutaer og råvarevalutaerne blev svækket, og EUR/NOK er tilbage over niveauet 10,20. Obligationsrenterne faldt også, da faldet i råvarepriserne tyngede inflationsforventningerne på længere sigt. Sentix-investortillidsindekset faldt i går mere end forventet til et niveau, der er klart under 50, hvilket tyder på stigende recessionsrisici.

‘Sejrsdagens’ efterspil: Præsident Putins tale forud for ‘sejrsdags’-paraden i mandags gav ikke megen indsigt i, hvad den russiske hærs næste skridt kunne være. Frygt for at Putin ville erklære krig eller bebude en massemobilisering af tropper viste sig ubegrundet, i hvert fald for nu. Selvom talen var fyldt med propaganda; Putin hævdede, at provokationer fra Vesten og NATO førte til krigen i Ukraine, og han sammenlignede nazisternes grusomheder under anden Verdenskrig med det, “nynazisterne” nu gør i Ukraine, så kunne talen ikke tolkes som en eskalering, men heller ikke som en nedtrapning for den sags skyld. Det ser snarere ud til, at Putin forbereder russerne på en langvarig krig i Ukraine. Mens talen førte til nogen lettelse ved ikke at signalere en øjeblikkelig eskalering, eksisterer truslen stadig, og Putin nævnte atomvåben i sin tale. Når det er sagt, mener vi, at kun en alvorlig eskalering vil få markederne til igen at fokusere på krigen, eftersom en fastfrosset situation i Ukraine i vid udstrækning allerede er indpriset.

EU-sanktioner: Selvom frygten for en afmatning i efterspørgslen er den vigtigste årsag til, at råvarepriserne er faldet i denne uge, kan EU’s foreslåede embargo mod russisk olie også vise sig at blive mildere, end oprindeligt foreslået i sidste uge. Kilder hos Reuters antydede, at det næste udkast ikke vil omfatte forbuddet mod, at EU-tankskibe transporterer russisk olie, mens nogle østeuropæiske lande – Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet – allerede har opnået undtagelser fra embargoen indtil 2024. Selvom den officielle embargo bliver udvandet, vil europæiske oliekøberes egne sanktioner få indflydelse på de russiske olieforsyninger, hvilket sandsynligvis vil holde oliepriserne oppe, selv i tilfælde af stigende recession.

Aktier: Der har været blodbad i aktiemarkedet drevet af USA, vækst, teknologi og small cap, men også energiaktier er  faldtet kraftigt, da stagflationsfrygt blev til recessionsfrygt.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank