Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank venter, at centralbankerne vil dæmpe volatiliteten

Hugo Gaarden

tirsdag 17. november 2020 kl. 10:00

Danske Bank venter, at centralbankerne i denne uge vil forsøge af dæmpe den seneste volatilitet på markederne.

Uddrag fra Danske Bank:

Markederne: Dødvandet mellem det stigende smittetal og indlæggelser i forhold til de positive nyheder om vacciner præger fortsat markederne. Der var således stor votalitet i de globale finansmarkeder i sidste uge. Vi regner dog med, at volatiliteten aftager, når forhandlinger om nye stimuli i USA begynder givet de seneste udtalelser fra USA’s præsident Trump.

Der er en række taler fra medlemmer af ECB, Bank of England og Federal Reserve på kalenderen i denne uge. Vi vil derfor lytte efter flere signaler om pengepolitikken og behovet for finanspolitiske stimuli i løbet af ugen. Det bør også bidrage til at dæmpe volatiliteten i markederne. Vi får desuden data for udviklingen i detailsektoren i både USA og Storbritannien i denne uge – tallene fra USA kommer tirsdag og fra Storbritannien torsdag.

I Japan blev der offentliggjort BNP-tal for 3. kvartal, som var en smule bedre end forventet. Forventningen var en stigning i BNP på 4,4 % k/k i 3. kvartal, men de endelige tal viste, at BNP voksede 5 %. Kinas industriproduktion for oktober overraskede også positivt. Derudover har en række asiatiske lande underskrevet en handelsaftale i weekenden, hvilket bør være positivt for vækstudsigterne på længere sigt.

Brexit: Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien fortsætter, og udviklingen i denne uge ventes at blive afgørende for, om man kan nå i mål med en aftale inden tidsfristens udløb. Ifølge britiske talmænd vil både EU og Storbritannien dog kunne presse list ekstra tid ind, hvis en aftale står lige for.

Covid-19: Der kan potentielt komme flere positive vaccinenyheder i denne uge. Pfizer vil muligvis ansøge om en nødgodkendelse hos de amerikanske myndigheder (EUA) allerede i denne uge (der kræves en to måneders ‘buffer’ for at sikre, at der ikke er opstået væsentlige bivirkninger), og Moderna (hvis vaccine er baseret på samme mRNA-teknologi som Pfizers vaccinekandidat) forventes også at offentliggøre foreløbige resultater i denne uge. Vi har endnu ikke hørt fra University of Oxford/AstraZeneca, men de ventes også snart at udsende resultater. Når selskaberne begynder at ansøge om EUAs, regner med, at det vi tage nogle uger, før den amerikanske ‘Food & Drug Administration’ godkender vaccinerne, men det ændrer ikke på, at vaccinationsprocessen er på sporet til at begynde i december.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank