Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Danske Bank: Volatilitet på de finansielle markeder

Hugo Gaarden

tirsdag 03. august 2021 kl. 10:11

Danske Bank skriver om volatiliteten på de finansielle markeder, hvor der er nervøsitet for den økonomiske virkning af Delta-varianten.

Uddrag fra Danske Bank:

Markederne. Udviklingen i finansmarkederne har været blandet, idet nye coronavarianter ses som en trussel mod det økonomiske opsving. Således er de globale aktiemarkeder faldet, men obligationsrenterne stabiliserede sig i går efter at være steget i flere dage. De 10-årige statsobligations renter faldt i går til 1,25 %, før de igen steg til over 1,30 %,

Oliepris: Olieprisen fortsætter ned på baggrund af striden i OPEC+ , effekten af covid-19-varianter og trods solid efterspørgsel efter olie samt fald i de amerikanske olielagre. OPEC+ har stadig ikke nået en aftale om en produktionsøgning og det vides ikke, hvornår det sker.

ECB-update: ECB offentliggjorde i går resultatet af den længe ventede strategiske gennemgang. ECB vil fremover definere sit pristabilitetsmål som et simpelt symmetrisk 2% inflationsmål på en mellemlang horisont, defineret ved HICP. Det medfører et mere fleksibelt og mindre aggressivt inflationsmål end Feds gennemsnitlige inflationsmål ved at tolerere, snarere end at sigte mod, at inflationen overskyder målet. Vi forventer ikke, at det nye symmetriske inflationmål får nogen væsentlig indflydelse på pengepolitikken på kort til mellemlang sigt, hvilket forklarer den afdæmpede markedsreaktion på meddelelsen. Da ECB’s strategiske gennemgang hverken resulterede i udvikling af nye pengepolitiske værktøjer, som kan føre til opnåelse af inflationsmålet, eller ændrede af den eksplicitte variabel af HICP-inflationen på 2%, finder vi det ikke sandsynligt, at ECB når sin inflationsmålsætning med ændringen i den strategiske gennemgang (læs mere i: Flash: ECB Research – Strategic Review: Striving for symmetry, 8. juli).

Norge regner vi stadig med at se et gradvist fald i inflationen på baggrund af basiseffekter og en stærkere krone. Vi forventer uændret kerneinflation på 1,5% å/å i juni, men med risici på opsiden, hvis der kommer en korrektion efter det uventede store fald i priserne på møbler og boligvarer i maj.

Aktier. Hvad der så ud til at blive en stille dag udviklede sig til et frasalg i aktiemarkedet, dog med en lille stigning i den sene handel. Bundlinjen er, at aktier faldt, og volatiliteten eksploderede (op til 25% før den igen kom under 20). I første omgang var frasalget bredt baseret på value og vækst, med defensive som relativ outperformer (om end alt faldt). I den amerikanske handel klarede forbrugervarer, ejendomme og forsyning sig bedst. Banker er faldet mest med 2-3%. Her til morgen synes situationen at være faldet lidt til ro, amerikanske futures peger kun på mindre fald. De asiatiske markeder er dog generelt faldet, særligt i Japan, som er ramt af nye restriktioner og vækst-rotation.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank