En uge, hvor det begynder at lysne

Denne uge kan byde på dramatiske nøgletal, der viser coronakrisens virkning, men det er også ugen, hvor det begynder at lysne.

Uddrag fra Danske Bank:

Market movers 

Nyheder om forsøg med medicinsk behandling af Covid-19 og regeringernes gradvise lempelser af nedlukningerne verden over vil forblive højt i markedernes søgelys, idet vi starter ugen relativt stille ud på data-fronten.

Allerede fra tirsdag af begynder ugens spændende række af begivenheder på data-fronten. Vi får forskellige BNP-tal for 1. kvartal og ledende indikatorer i form af kinesiske PMI-tal, amerikanske ISM-tal og Norges Banks regionale netværksundersøgelse for bare at nævne et par stykker. Disse vil kaste lys over de økonomiske skader af virusudbruddet, selvom evnen til at forudsige udviklingen klart vil være en funktion genåbningsplanerne, der stadig er usikre. Vi forventer, at BNP i 1. kvartal faldt med hhv. 4% k/k (ann.) og 2% k/k i USA og Euroområdet.

Læs også:  Q2: Sådan ser analytikerne på det kommende Danske Bank Q2-regnskab

Vi forventer ikke, at nye pengepolitiske initiativer bliver annonceret af hverken Fed (onsdag) eller ECB (torsdag), men hold øje med mulige ændringer til Feds eksisterende kreditfaciliteter og ECBs bekymringer omkring de italienske renter, FRA/OIS spændet og hints omkring kommende pengepolitiske tiltag. Sveriges Riksbank holder møde i morgen og vi forventer en rentesænkning på 25bp, (se What to expect from the Riksbank, 21. April).

Udvalgte markedsnyheder

 

Over weekenden har de globale virustal forsat tegnet et opløftende billede med fald i tallene for nye infektioner, døde og indlæggelser. Fokus vil nu i stigende grad blive rettet mod genåbningsfasen. I går tilføjende den italienske premierminister Conte detaljer til den nationale genåbningsplan, der begynder 4. maj. Byggeri og fremstilling vil være de første sektorer, der kan åbne. Detailhandel og museer kan åbne fra 18. maj, mens restauranter vil forblive lukket til mindst første juni. I USA har New Yorks guvernør Cuomo erklæret at virksomheder i Upstate New York vil kunne genåbne allerede 15. maj, mens den befolkningstætte New York City formentlig vil forblive lukket længere.

Læs også:  Banker henter ekstraindtægt på 1,2 mia. på minusrenter til private

I markederne har de fleste asiatiske aktieindeks handlet i grønt efter de amerikanske stigninger sidst på fredagen, men også amerikanske futures handler i grønt denne morgen. Renterne på 10-årige amerikanske statsobligationer er et par bp højere, mens fronten af Brent- og WTI oliekurverne begge handler lidt lavere.

En analyse i Financial Times peger på at dødstallene fra Covid-19 potentielt kan være 60% højere end det de officielle tal indikerer. Sammenligningen af dødsstatistikker for 14 lande med historiske gennemsnit viser et stort gab til de rapporterede Covid-19 dødsfald. Dette sætter lys på problemerne med de forskellige måder at teste og rapporteret på. Ifølge Financial Times viser statistikken mere end 122.000 ekstra dødsfald, hvilket er signifikant mere en de 77.000 rapporterede Covid-19 dødsfald i de 14 lande.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her