Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

mandag 05. september 2022 kl. 17:00

Britt Meelby Jensen, ny CEO for Ambu

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger her ugens topchefer.

Kim Fausing, CEO for Danfoss, har hævet forventningen til omsætningen i 2022 til 9,5-10,2 mia. euro fra tidligere 8,8-9,8 mia. euro. Den forventede EBITA-margin er stadig 11,4-12,9 pct. Opjusteringen kom efter, at Danfoss’ omsætning i første halvår nåede 4,9 mia. euro, især som følge af overtagelsen af Eatons hydraulikforretning. Men indtjeningen fulgte ikke med og EBITA-marginen faldt til 11,6 procent fra 13,8 procent – især som følge af øgede investeringer i produktudvikling. Den frie pengestrøm (før opkøb) faldt til minus 226 mio. euro fra plus 63 mio. euro i første halvår 2021.

Poul Due Jensen, CEO for Grundfos, kunne melde om en omsætning, der i årets første halvår steg 11 procent til 15,8 mia. kr. i første halvår. Derimod faldt EBIT-driftsresultatet til 1689 fra 2017 mio. kr. i samme periode sidste år, og den frie pengestrøm er faldet til minus 616 mio. kr. fra plus 1400 mio. kr. Grundfos er ramt af stigende priser på råvarer og logistik, men fremtiden synes foreløbig sikret af en ordreindgang, der i halvåret er steget 15 procent. Grundfos har taget engangstab på 851 mio. kr. på at lukke aktiviteterne i Rusland og Belarus efter at have sat dem på pause den 3. marts.

Mikko Keto, ny CEO for FLSmidth, fik umiddelbart aktien til at skyde pænt i vejret til 221 fra 201. Kvartalstal viste en omsætningsfremgang på 17 procent og en EBITA-margin, der steg til 6,1 (8 procent uden særlige udgifter til nedlukning i Rusland) fra 4,8 procent i samme periode sidste år. Et par uger efter kunne FLSmidth fremlægge foreløbige regnskabstal for TK Mining, som koncernen netop har overtaget. De viser vigende omsætning og negativ indtjening i de første ni måneder af 2021/22, men en stærkt stigende ordreindgang.

Paul Chaplin, CEO for Bavarian Nordic, udløste med udsendelsen af halvårstal et kraftigt kursfald fra niveauet 363 til under 270 en uge senere. Efter de seneste måneders mange meldinger om nye ordrer på medicin mod abekopper havde nogle formentlig ventet endnu en opjustering, efter at virksomheden har opjusteret seks gange siden marts. Bavarian venter stadig et negativt årsresultat, og kursen lå 13 procent under niveauet for et år siden.

Britt Meelby Jensen, ny CEO for Ambu, fik ikke med halvårstallene løftet aktien ud af det kursinterval på 70-78, som den dykkede ned i, efter at Ambu havde udsendt en profit warning et par uger tidligere. Dermed lå kursen fortsat mere end 60 procent lavere end for et år siden. Omkostningsbesparelser på 250 mio. kr. og en ny prispolitik skal styrke indtjeningen på længere sigt.

Torben Paulin, CEO for TCM, justerer sine forventninger til 2022 ned, så der nu ventes et EBIT på 130-160 mio. kr. mod hidtil 140-170 mio. kr., mens omsætningen i køkkenproducenten uændret ventes at blive 1150-1225 mio. kr. Forsyningssituationen har normaliseret sig, men inputpriserne stiger, hvilket først forsinket kan blive afspejlet i salgspriserne. Aktiekursen faldt lidt efter udsendelsen af tallene, men rettede sig efterfølgende op igen.

Jørn Madsen, CEO for Maersk Drilling, og bestyrelsesformand Claus Hemmingsen har nu opnået de nødvendige tilladelser fra konkurrencemyndighederne til at gennemføre fusionen med amerikanske Noble.

Adm. dir. Peter Hesseldahl, Gyldendal, må gå, efter at forlags- og medievirksomheden måtte nedjustere det forventede resultat af de fortsættende aktiviteter til minus 20 til minus 10 mio. kr. fra hidtil 0-15 mio. kr. – efter et resultat af de fortsættende aktiviteter i første halvår på minus 38 mio. kr. Gyldendal vil nu iværksætte en ”strukturel forbedringsproces” og finde en ny adm. direktør.

Sebastian Koks Andreassen, CEO for Green Hydrogen Systems, nedjusterede markant forventningen til omsætningen i 2022 til 1-19 mio. kr. mod hidtil 75-120 mio. kr. Timingen af leveringen af elektrolyseanlæg er forskudt. Aktien er siden børsintroduktionen med opbakning fra bl.a. ATP, Vækstfonden og A.P. Møller Holding i juni 2021 faldet fra kurs 40 til kurs 16 (torsdag).

Matt Boczkowski, CEO for Aquaporin, melder om en omsætning på 13,1 mio. kr. i årets første halvdel og et EBITDA-driftsresultat på minus 44,4 mio. kr. Virksomheden, der fremstiller anlæg til vandbehandling, fastholder forventningen om en 2022-omsætning på 20-30 mio. kr. og et EBITDA-driftsresultat på minus 90 – minus 100 mio. kr.

Morten A. Sørensen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø søger Akademiker til Økonomistyring
Region Hovedstaden
Head of Financial Management til Cobblestone
Region Hovedstaden
Hvad siger du til at surfe rundt på nettet, mens du passer dit arbejde? Lige nu søger vi nye kollegaer til Moms på e-handel i Frederikssund
Region Sjælland
Grant Thornton søger revisor med minimum et par års erfaring
Region Hovedstaden
Er du Grønlandsbankens nye Erhvervsrådgiver?
Grønland
Head of Controlling – Kalundborg Refinery
Region Sjælland
Tekniske graduates til Koncern IT – en af Danmarks største it-arbejdspladser
Region Hovedstaden
Graduates til Koncern IT – en af Danmarks største it-arbejdspladser
Region Hovedstaden
Erhvervsrådgiver til Erhvervscenter Aalborg
Region Nordjylland
Energinet søger bred profil med økonomisk eller juridisk baggrund
Region Syddanmark

Mere fra ØU Ledelse

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Salg: [email protected]
Jobannoncer: [email protected]
Redaktion: [email protected]
Annonce materialer: [email protected]
Bogholderi: [email protected]

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.
Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[esi iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]