Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

onsdag 13. september 2023 kl. 17:55

Britt Meelby Jensen, ny CEO for Ambu

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger ugens topchefer.

Anko van der Werff, CEO for SAS, kan melde om det første overskudsgivende kvartal siden før corona-epidemien. Omsætningen steg i første kvartal til 13,2 mia. skr. fra 8,6 mia. skr. i samme periode i 2022, mens resultatet før skat steg til 457 mio. skr. fra minus 1991 mio. skr. For hele 2023 ventes dog stadig et justeret resultat før skat på minus 4-5 mia. skr., og selskabets finansiering- og rekapitaliseringsplan er stadig ikke fuldt gennemført.

Thomas Woldbye, afgående CEO for Københavns Lufthavne, slutter sin tid i Kastrup med at sætte taksterne for at benytte lufthavnens baner, terminaler og services op med 28 pct. Det sker ifølge lufthavnen efter aftale med de største luftfartsselskaber.

Niels B. Christiansen, CEO for Lego, må melde om en opbremsning i første halvår, efter at koncernen ellers i en årrække har haft hæsblæsende vækst. Omsætningen steg 1 pct. til 27,4 mia. kr., mens driftsresultatet faldt til 6,4 mia. kr. fra 7,9 mia. kr. i første halvår 2022. Især salget i Kina udviklede sig langsommere end ventet. Alligevel outperformede Lego ifølge selskabet det globale legetøjsmarked, der var præget af større tilbagegang.

Poul Due Jensen, CEO for Grundfos, kan melde om en markant stigning i omsætningen til 18,1 mia. kr. i første halvår mod 15,8 mia. kr. i samme periode i 2022, mens nettoresultatet er steget til 1940 mio. kr. fra 455 mio. kr. Baggrunden er en stærk ordrebog og forbedrede globale forsyningskæder, men Grundfos ser nu tegn på, at væksten i markederne er aftagende.

Britt Meelby Jensen, CEO for Ambu, vil trække Ambu ud af 40 landemarkeder for at mindske kompleksiteten og fokusere på vækst. Det fremgik i forbindelse med udsendelsen af regnskabet for 3. kvartal, der viste en organisk vækst på 8 pct. og et EBIT-driftsresultat på 91 mio. kr. mod 42 mio. kr. i samme periode året før. Ambu fastholdt resultatforventningen, der var blevet opjusteret i juli.

Gregers Wedell-Wedellsborg, CEO for Matas, har afsluttet overtagelsen af svenske Kicks Group.

Overtagelsen vil gøre Matas cirka 50 pct. større, så koncernens omsætning i 2023/24 nu ventes at blive 6,4 – 6,6 mia. kr. med en EBITDA-overskudsgrad på cirka 15 pct.

Paul Chaplin, CEO for Bavarian Nordic, må erkende, at der ikke er kommercielle muligheder i virksomhedens covid-19-boostervaccine. Skuffelsen var i det store hele ventet og kommer en uge efter, at selskabet havde udsendt et regnskab for første halvår 2023, der viste en omsætningsstigning på 278 pct. fra første halvår 2022 til 3,2 mia. kr. og et EBITDA-driftsresultat på 1171 mio. kr. mod 212 mio. kr.

Allan Linneberg-Agerholm, bestyrelsesformand for Parken, kan – efter at FC København har kvalificeret sig til gruppespillet i UEFA Champions League – igen opjustere det forventede resultat før skat for 2023. Nu ventes 200-225 mio. kr. Tidligere på sommeren blev forventningen opjusteret til 150-175 mio. kr.

Jesper Kristian Jacobsen, CEO for Aarsleff, melder om en omsætningsstigning på 18,2 pct. til 15,3 mia. kr. i de første ni måneder af regnskabsåret 2022/23. Entreprenørselskabet fastholdt forventningen til hele regnskabsåret, der den 15. august var blevet opjusteret til en omsætningsvækst på 10-12 pct. og et EBIT-driftsresultat på 1060-1110 mio. kr. mod tidligere 880-940 mio. kr.

Jens Birgersson, CEO for Rockwool, kunne for anden gang inden for to måneder opjustere udsigterne for 2023. Koncernen venter nu en nedgang i salget på indtil 8 pct. mod tidligere indtil 10 pct. og en EBIT-overskudsgrad på cirka 13 pct. mod tidligere cirka 12 pct. Jens Birgersson erklærede over for Børsen, at Rockwool ”lever med den negative medie-omtale”, der følger med det fortsatte engagement i Rusland.

Bestyrelsesformand Jens Wittrup-Willumsen, SKAKO, kan melde om en fremgang i omsætningen på 25 pct. til 128 mio. kr. i andet kvartal og et EBIT-driftsresultat på 9,7 mio. kr. mod 5,3 mio. kr. i samme periode året før. Selskabet fastholdt opjusteringen fra 15. august, hvorefter SKAKO venter et driftsresultat før særlige poster på 36 -40 mio. kr. i hele 2023.

Niels Frederiksen, CEO for Scandinavian Tobacco Group, har måttet nedjustere forventningen til årets omsætning til 8,7-9 mia. kr. fra tidligere 9-9,3 mia. kr. og den forventede EBITDA-overskudsgrad til 23,5-24,5 pct. fra tidligere 24-25 pct.

Morten A. Sørensen har aktier i Bavarian Nordic

Morten A. Sørensen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank