Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

torsdag 21. marts 2024 kl. 17:55

Kasim Kutay

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger her ugens topchefer.

Martin Holst Lange, udviklingsdirektør, og Lars Fruergaard Jørgensen, topchef, Novo Nordisk, har på en kapitalmarkedsdag præsenteret fremtidsplaner og nyheder fra produktpipelinen, blandt andet nye vægttabsmidler. Nyhederne fik Novo Nordisk-aktien til at stige over 8 pct.

Kasim Kutay, CEO for Novo Holdings, kan for 2023 melde om en stigning i assets under management til 1114 mia. kr. fra 805 mia. kr. et år tidligere. Stort set hele stigningen kommer fra kursstigninger og udbytter fra Novo Nordisk og Novozymes (nu Novonesis), som Novo Holdings kontrollerer. Novo Holdings har derudover optaget 30 nye virksomheder i porteføljen, ikke mindst det danske Ellab, og solgt interesserne i 26 virksomheder.

Claes Westerlind, CEO for kabelvirksomheden NKT, opnår nye ordrer på 1,2 mia. euro på to højspændingsprojekter til Tyskland. Dermed når ordrebeholdningen på højspændingsprojekter op på 12 mia. euro, hvilket får NKT til at investere 100 mio. euro i yderligere kapacitet på fabrikken i Köln. NKT er i forvejen i gang med en betydelig udvidelse af kapaciteten.

Mads Nipper, topchef, og David Hardy, regionsdirektør for Amerika, Ørsted, har indgået et partnerskab med det amerikanske investeringsselskab Stonepeak, der for 300 mio. USD køber sig ind i fire amerikanske landvindmølleparker, hvor Ørsted tidligere har rejst cirka 700 mio. USD i skatterabatter. Den frigjorte kapital skal bruges til nye projekter.

Richard Sand, bestyrelsesformand for Hempel-fonden er ifølge Børsen på jagt efter flere investorer til Hempel, der producerer maling. Ifølge avisen er flere internationale kapitalfonde interesserede i en andel på omkring 30 pct., som fonden eventuelt vil sælge i en handel, der vil værdisætte Hempel til et tocifret milliardbeløb. En ny investor skal gøre det muligt for Hempel at foretage flere store opkøb.

Ulrik Drejsig, adm. direktør i Semler Gruppen, der blandt andet importerer VW-koncernens mærker, kan melde om en omsætningsvækst i 2023 på 27,4 pct. til 23,9 mia. kr. Dermed har Semler opnået en andel på 26,9 pct. af markedet for nye biler i Danmark. Driftsresultatet steg til 1398 mio. kr. fra 1241 mio. kr. plus 12,7 pct. Semler varsler ifølge finans.dk nedskæringer på grund af forværrede udsigter for bilmarkedet.

Roeland Baan, adm. direktør i Topsøe, kan melde om en omsætningsstigning på 38 pct. til 9,4 mia. kr. i 2023 og om en stigning i EBIT-driftsresultatet på 59 pct. til 964 mio. kr. Væksten er drevet af efterspørgsel efter Topsøes katalysatorer og andre teknologier til f.eks. Power-to-X – projekter, der kan nedbringe CO2-udledningen. Topsøe venter i 2024 en omsætning i 2024 på 8,3-8,8 mia. kr.

Panos Mytaros, CEO for Ecco Sko, må konstatere et fald i omsætningen til 1570 mio. euro i 2023 fra 1586 mio. euro året før – men en stigning i driftsresultatet til 114 mio. euro fra 93 mio. euro. Ecco fastholder, trods udbredt kritik, sit engagement i Rusland.

André Sloth Eriksen, CEO for Asetek, der fremstiller kølemidler til IT-branchen og digital spilleteknologi, har opnået en omsætningsstigning på 51 pct. i 2023 til 76,3 mio. USD og på 75 pct. i årets fjerde kvartal. I 2024 ventes kun en omsætningsvækst på mellem minus og plus 5 pct. som følge af lageropbygning i 2023 og lavere privatforbrug.

Søren Malling, CEO for Harboes Bryggeri, opjusterer markant på resultatforventningen til 2023/24, som nu ventes at resultere i et EBITDA-driftsresultat på 155-165 mio. kr. mod tidligere på 120-150 mio. kr. Søren Malling ser tegn på, at strategien ”Folkets Bryggeri” – med blandt andet en reklamekampagne for ny smag af Harboe Pilsner – virker.

André Fehrn, CEO for Shape Robotics, har ved hjælp af et private placement af nyudstedte aktier rejst 35 mio. kr., som skal bruges til ekspansion og arbejdskapital.

Martin Ravn-Nielsen, CEO for HusCompagniet, venter i 2024 en omsætning på 2,3-2,6 mia. kr. efter at omsætningen faldt til 2,4 mia. kr. i 2023 fra 4,3 mia. kr. i 2022. Typehusvirksomhedens ordrebog er skrumpet og markedsstemningen er vendt. EBITDA-driftsresultatet ventes på 80-130 mio. kr. efter 108 mio. kr. i 2023 og 348 mio. kr. i 2022.

Morten A. Sørensen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank