Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

onsdag 15. maj 2024 kl. 17:55

Ester Baiget

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger her ugens topchefer.

Kristian Villumsen, CEO for Coloplast, fastholder de finansielle forventninger til regnskabsåret 2023/24, og det førte umiddelbar til et kursfald på omkring 3 pct. Den organiske vækst i den medicotekniske virksomhed har været 8 pct. i første halvår, og de opkøbte virksomheder Atos og Kerecis har – som forventet – bidraget til at løfte væksten. B-aktien reagerede afdæmpet på meddelelsen med et fald på godt 3 pct.

Claes Westerlind, CEO for kabelvirksomheden NKT, har efter knapt to år fået omstødt myndighedernes forbud mod at sælge datterselskabet Photonics til en japansk køber. NKT kan i øvrigt melde om en organisk vækst på 27 pct. i første kvartal, hvor omsætningen blev 534 mio. euro og det operationelle EBITDA-driftsresultat 75 mio. euro. Ordrebeholdningen af højspændingsprojekter har nu nået rekordhøje 11,5 mia. euro. Forventningen til hele året fastholdes.

Ester Baiget, CEO for Novonesis, kan melde om en organisk vækst på 4 pct. i virksomhedens to divisioner Food & Health og Planetary Health, således at koncernens omsætning i alt nåede 853,5 mio. euro i første kvartal. Forventningen om en organisk vækst på 5-7 pct. og en EBITDA-overskudsgrad på cirka 35 pct. for hele året fastholdes. Kvartalsmeddelelsen har i de efterfølgende fem dage udløst en aktiekursstigning på 7-8 pct.

Peter Halling, CEO for pharmavirksomheden ALK, opjusterer efter en omsætningsvækst på 10 pct. til 1351 mio. kr. i første kvartal forventningen til salgsvæksten i 2024 til 10-13 pct. fra tidligere 9-12 pct. og venter stadig en EBIT-overskudsgrad på 17-19 pct. mod 14 pct. i 2023.

Jens Birgersson, CEO for Rockwool, opjusterer forventningen for omsætningen i 2024 til en vækst på en midt-encifret procent fra tidligere omtrent uændret. Salget i første kvartal steg 6 pct. i lokal valuta, drevet af salg til erhvervsbyggeri og fremgang i USA. Den forventede EBIT-overskudsgrad opjusteres til omkring 15 pct. fra omkring 13 pct. Rockwools B-aktie steg 10 pct. på meldingen.

Jan van de Winkel, CEO for Genmab, fastholder udsigterne for 2024, efter at omsætningen i første kvartal nåede 4,1 mia. kr. mod 2,8 mia. kr. i samme kvartal 2023. Driftsresultatet steg til 801 mio. kr. mod 417 mio. kr. Meddelelsen affødte en kursstigning på 6 pct.

Søren Nielsen, koncernchef for Demant, kan melde om en organisk vækst på 3 pct. i omsætningen til 5423 mio. kr. i første kvartal. Forventningen om en organisk vækst på 4-8 pct. og et EBIT-driftsresultat på 4,6 – 5 mia. kr. i 2024 fastholdes.

Christoffer Sjøqvist, chef for kapitalfonden CVC i Danmark, kan oplyse, at CVC Funds vil opbygge en aktiepost på op til 30 pct. i malingkoncernen Hempel. Richard Sand, der er formand for Hempels ejer Hempel Fonden, får dermed en investor og et kapitaltilskud, der kan bidrage til produktudvikling og strategiske opkøb.

Torben Carlsen, CEO for DFDS, kan efter opkøb melde om en omsætningsvækst til 7 mia. kr. i første kvartal fra 6,3 mia. kr. i samme periode sidste år, mens EBIT-driftsresultatet er faldet til 200 mio. kr. fra 363 mio. kr. De finansielle forventninger til hele året er fastholdt.

Mathias Jensen-Vinstrup, siden 1. april ny CEO for NTG Nordic Transport Group, må melde om et fald I omsætningen på 4,3 pct. til 2158 mio. kr. i første kvartal og et fald i EBIT-driftsresultatet til 114 mio. kr. fra 150 mio. kr. i samme periode sidste år. NTG oplever makroøkonomisk modvind i Europa.

Niels Frederiksen, CEO for Scandinavian Tobacco Group, konstaterer et fald i nettoomsætningen på 1 pct. til 1948 mio. kr. i første kvartal, mens EBITDA-driftsresultatet faldt til 335 mio. kr. fra 474 mio. kr. i samme periode sidste år. Der var bl.a. fald i salget af maskinrullede cigarer og røgtobak. Forventningen til hele året blev fastholdt. Aktien faldt cirka 10 pct. på meldingen.

Paul Chaplin, adm. direktør I Bavarian Nordic, må melde om et fald i omsætningen i første kvartal til 831 mio. kr. mod 1252 mio. kr. i samme kvartal 2023. Omsætningen af rejsevacciner steg, mens omsætningen af public preparednessvacciner faldt markant. Forventningen til hele året blev fastholdt.

Morten A. Sørensen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank