Analyse: Nets aktien sælges på overoptimistisk forventning

LÆS HELE ANALYSEN I AKTIEUGEBREVET PÅ LØRDAG – SIDSTE FRIST FOR TEGNING AF NETS AKTIER ER I DAG KL. 11.00 – UDMELDT KURSINTERVAL NU 145-150

Analyse: Med et salg af nye aktier i Nets til kurs 145, solidt over mindstekursen, værdiansættes hele betalingsformidlingskoncernen betydeligt højere end fleste peer group selskaber, viser bankanalyse. Målt på EV/ EBITDA modsvarer salgskursen en multipel på 15, mens gennemsnittet for sammenlignelige internationale selskaber er en Enterprise Value værdiansættelse på 14 gange EBITDA, altså driftsresultat før ned- og afskrivninger.  Med den typisk IPO rabat på ca. ti procent oveni burde udbudskursen altså være tættere på 120.

Økonomisk Ugebrev Formue konkluderer i en analyse, at indregnes også i værdiansættelsen, at Nets hovedforretning i Danmark og Norge er ekstremt sårbar over for konkurrence – og prispres, så er aktien grundlæggende alt for dyr. Men der er god mulighed for en helt kortsigtet traditionel IPO gevinst for den kortsigtede spekulative investor. På den lidt længere bane er risikoen i aktien meget høj. Equity Story casen er ellers solgt til investorerne som et vækstselskab med en stabil og stigende indtjening. Store forretningsmæssige risici trædes ikke tilstrækkeligt igennem, vurderer Økonomisk Ugebrev Formue.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her