Del artiklen:

JP har tilsyneladende gjort sig den ulejlighed og ringe til Basel-Komitéen, efter den seneste tumult omkring den udmeldte bidragsforhøjelse i Totalkredit, som ejes af Nykredit. JP har fået et opsigtsvækkende klart svar, som kan læses i JP´s artikel. Nykredit bliver nu undsagt fra værste side – nemlig af den internationale komité, som selskabet beskylder for at indføre nye regler, der tvinger Nykredit til at hæve priserne og gå på børsen. Det er første gang, at den magtfulde Basel-komité blander sig direkte i den danske debat, der har rejst sig som en storm, efter at Nykredit i februar fortalte om de nye tiltag, som ifølge selskabet er en direkte konsekvens af kommende kapitalkrav fra komitéen,” hedder det i artiklen. Det er god journalistik. For udmeldingen fra Basel Komiteen er uhyggelig klar: Den fjerner desværre den sidste rest af troværdighed og tillid til Nykredits ledelse, og det er samfundsmæssigt et stort problem, da Nykredit er en af landets største finansielle koncerner. Netop finansielle koncerner lever i den grad af tillid og troværdighed, og derfor er det nu ved at udvikle sig til et samfundsproblem, at ledelsen kegler rundt i manegen. Lad nu kunderne få den rigtige begrundelse for en eventuel nødvendig børsnotering. Det er sidste chance.

9 KOMMENTARER

 1. Kan det overraske?
  Vi mangler at få at vide hvad regeringen har sagt?
  Siden finanskrisen har det været svært at fæste nogen tillid til vore politikkere.
  Inden krisen har de sovet godt. Både på finansområdet, hvor der har været frit løb og på statens finanser hvor der ligeledes er givet los.
  Bagefter indsættes en masse stramninger, der mest rammer små virksomheder og private lån. Der er ikke indført et eneste skridt henimod forebyggelse af systemisk risiko og tab.
  Gearingen i Danske Bank er som nævnt i går stadig høj 22 gange

 2. Hvor længe skal dette blive ved, ingen kan få et klart svar fra Nykredit det ligner som ren overlevelse for dem for at forhindre sandheden kommer ud, tror det står værre til end nogen vil erkende. konkurs?

 3. Det kalder og måske råber det på politisk indgriben…
  Udover rimelighed har Samfundet har mere brug for at pengene kommer ind i omsætningen fremfor at de parkeres i Nykredit
  Hvor er vores regering henne ?

  • Man har meget vanskelig ved at undgå at få den tanke at der er store økonomiske problemer i Nykredit ! Det er meget påfaldende hvad der ikke bliver sagt ! Både fra Nykredit og fra folketingspolitikerne ?

 4. Det er også bemærkelsesværdigt, at der ikke er sluppet noget ud om de oplysninger, som finansudvalget fik på mødet med Nykredit. Det er åbenbart meget fortroligt – taget i betragtning af, at Christiansborg normalt er hullet som en si. Det var mig til at tænke, om Nykredit skjuler nogle store økonomiske problemer. Er Nykredit ved at gå fallit?

 5. Ja lad den sandhedsforvridende ledelse i Nykredit blive smidt ud. Ligeledes er det snart på tide at vælgerne vågner op, og vi får smidt alle de uduelige pengegriske politikere ud af Borgen. Ved næste valg skal vi have flere fra arbejdsmarkedet og flere ledere fra erhvervslivet ind på Borgen så der kan blive grundig muget ud. De nuværende sidder kun derinde for egen vindings skyld.

 6. I den kommende bog om ledelse kommer der nu et kapitel om Nykredit sagen. Det var/er en kæmpe fejl, at hyre ham som CEO. Havde formanden heddet noget startende med O, var han ekspederet ud af bagdøren omgående. Han har jo om nogen ikke forstået at der kun er en forretning hvis der er tilfredse kunder i længden og med gebyr skruen i turbo de sidste 3 år kommer der naturligvis et punkt – hvor nok er nok. Hans manglende forståelse for forretningen er skærpet gennem Ebberød bank historien (tilbagebetlaing af en smule til kunderne – måske) Det havde været langt bedre, at erkende at Nykredit ikke er systemisk (Tidligere ledelse lå på knæ for at få denne betegnelse fordi koncernen er/var i knæ). Det havde været langt bedre at reducere balancen.(Rabobank lever endnu). Nu går de gode kunder og balancen reduces – dog ikke som ledelsen ønskede det. Ikke nok med det – forretningens værdi er faldet med flere milliarder som følge af den manglende helhedsforståelse for forretning. Afsnittet i den nye bog har overskriften – Når overansvarlig ledelse bliver uansvarlig ledelse. Det handler i høj grad om risk management. I dette begreb indgår kunden som altid – kunden er jo altid den vigtigste brik i en proces. Nykredit kommer nu til at hænge på de dårligste kunder som også er utilfredse – en giftig cocktail der kan minde om finansiel stabilitet nr. 2. De dårligste kunder ligger på knæ for at komme ind hos de akkrediterede. Nina har fået ridser i lakken og mon ikke hun som altid skynder sig ud af døren – med mindre hun er så godt betalt at hun har håndjern på. De officerer som hjælper skal naturligvis også fyres – de har jo hjulpet med at udvande værdierne gennem naive kommentarer uden rod i virkeligheden. Og løsningen kan måske blive, at inden vi ser en ny Kodak – at få Nykredit solgt i atomer til de regionale samarbejdspartnere og skulle nogle ikke have mulighed for at være med – så kan de øvrige byde ind. Den pengetank der bliver tilbage kan leve et godt liv i lighed med Real Dania som skaber glæde for samfundet. Og sidst men ikke mindst – så fik vi også en ny IT leverandør der sælger realkreditleverancer. Øg den fri konkurrence til glæde for kunderne og stram lovgivningen så man ikke kan fastfryse kunder.

 7. Jeg er helt enig med den sidst ærede “taler”. Realkreditsystemet kan og skal moderniseres, og konkurrencen skal øges markant.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her