Choknyt: Danske Bank ser dansk opsving

Danske Bank har opdateret sit syn på dansk økonomi. Overraskende ser banken fortsat et opsving, selvom vores største samhandelspartner Tyskland bremser hårdt op, selvom dansk industris afsætning i flere måneder har haft faldende vækst, selvom det private forbrug stangerer, selvom forbrugertilliden falder, selvom huspriserne ser ud til at falde igen (ifølge Danske Bank/ Home Husprisindex), selvom ….. Ja, fakta ser ikke gode ud, men vi kan da godt krydse fingre og håbe på mirakler…..

 

Danske Bank skriver:

Skrøbeligt dansk opsving

  • Danmark befinder sig i begyndelsen af et økonomisk opsving, men de økonomiske nøgletal understreger, at opsvinget er svagt og skrøbeligt, og at der ikke skal meget til, før det kører af sporet. Selvom de økonomiske nøgletal har været skuffende på det seneste, mener vi imidlertid ikke, at opsvinget er slået helt ud af kurs.
  • Som følge af de skuffende nøgletal har vi dog nedjusteret vores vækstskøn. Vi forventer nu en vækst på 0,8 % i 2014 og 1,8 % i 2015.
  • Der er altså ikke lagt op til imponerende vækst i de kommende år, men vi venter, at Danmark også i 2015 vil overholde EU-kravene til størrelsen af underskuddet på den offentlige saldo.
  • Selvom opsvinget er svagt og skrøbeligt, er der grund til at forvente fremgang på de to måske vigtigste parametre for almindelige danskere; ledigheden ventes således at falde og huspriserne ventes at stige. Det er godt nyt for det private forbrug, der langsomt er ved at komme op i gear.
  • Eksporten holdes nede af, at Europa har taget sig en puster, men også her venter vi fremgang i prognoseperioden.
Læs også:  Danske Bank om Ugen der kommer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her