Kommentar: Dagens tal fra Nets for Dankortomsætningen i marts indikerer et kraftigt fald i danskernes privatforbrug i marts. Renset for rene pengeoverførsler steg Dankortomsætningen fra 28,6 til 29,0 mia. kr. Altså godt 1 %.

Korrigeres der for Dankortets øgede markedsandel af danskernes betalinger på +2-3 %, svarer det til at privatforbruget kan være faldet 1-2 % i marts. bemærk, at Dankortomsætningen kun en en grov indikator for privatforbruget, som består af andre komponenter, blandt andet boligforbrug og bilsalg

PRESSEMEDDELELSE FRA NETS

 

Stabil vækst i brug af Dankort i marts
Danskernes forbrug med Dankort steg i marts steg med 4,6 % sammenlignet med marts sidste år. I alt brugte danskerne deres Dankort for knap 31 milliarder kroner. Brugen stammer primært fra betalinger, men omfatter også pengeoverførsler via Dankort. I alt blev der gennemført 104,5 millioner betalinger og overførsler med Dankort i marts, hvilket er 6,2 % mere end samme periode sidste år.
Fortsat stor vækst i kontaktløse betalinger

Der er nu udstedt omkring 1,6 millioner kontaktløse Dankort og fra februar til marts steg antallet af kontaktløse betalinger med 50%.

 

“Danskerne foretog 2,8 millioner kontaktløse betalinger med deres Dankort i marts, og væksten er stor i disse måneder. Det er en kombination af at det er muligt at betale kontaktløst flere og flere steder, flere og flere danskere har kontaktløst Dankort, og sidst, men ikke mindst, danskerne har lyst til at betale kontaktløst. Det lover godt for fremtiden, når det bliver muligt at betale kontaktløst med sit Dankort via mobilen i efteråret,” siger Jeppe Juul-Andersen, der er Senior Vice President og ansvarlig for Dankort i Nets.

 

Ved den kontaktløse betaling skal man blot holde kortet hen til terminalen, og betalingen er derfor hurtigere end en betaling, hvor man sætter kortet i terminalen. Ved kontaktløse betalinger med Dankort skal der kun bruges PIN-kode for betalinger over 200 kroner. Mere end 65% af de køb danskerne foretager med Dankort er under 200 kroner, så mange betalinger vil kunne gennemføres hurtigere ved at blive gennemført kontaktløst. Samtidig er der mindre risiko for at blive udsat for misbrug som følge af afluring af PIN-kode og korttyveri, når koden ikke skal bruges i forbindelse med køb under 200 kroner, og når kortholder hele tiden har fat i kortet.

 

Alle større detailkæder tager allerede imod kontaktløse betalinger. Derudover er Nets dagligt i kontakt med butikker, der ønsker at få indstillet deres terminaler til også at kunne tage imod denne nye betalingsform. Dermed bliver de også klar til at tage imod Dankort på mobilen, når det kommer i løbet af sommeren 2016.

IMAGE
Kontaktinformation
Søren Winge, Pressechef, Nets