Kreditobligationer står over for spændudvidelse

Der er en række indikatorer, der nu peger på, at rentespændet mellem statsobligationer og high yield-markedet står over for en udvidelse. Virksomhedsobligationsanalytiker Bo Andersen fra Jyske Bank ser ikke en dramatisk ændring eller decideret korrektion for sig, men han peger på flere sammenhænge, der alle peger i retning af, at spændet nok har passeret bunden, og at sandsynligheden for en spændudvidelse er noget større end sandsynligheden for indsnævring af rentespændet.

Den seneste måned har spændet næsten ligget fladt i niveauet omkring 375 basispoint, og det er efter en korrektion henover sommeren, hvor spændet steg fra godt 300 basispoint til godt 400 basispoint. Men fremadrettet er der altså lagt op til, at spændet vil stige. ”I Europa er der tendenser til, at vi nok har set bunden i spændet. Ser man på både IFO og PMI, har de været kørt højt op, men nu er gassen ved at gå af ballonen. En god indikator er at se på etårsændringerne for disse to indikatorer, og her har vi nu bevæget os ind i negativt område,” siger Bo Andersen.

Læs også:  Britisk recession uundgåelig

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 29. Er du ikke abonnent, kan du prøve 3 uger gratis her

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her