Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Kronen styrket til stærkeste niveau i fire år

Økonomisk ugebrev

mandag 19. december 2016 kl. 10:55

Kort rente: Kronen blev i slutningen af ugen styrket til omkring 7,43 EUR/DKK og dermed stærkere end det, der hidtil har været anset for Nationalbankens smertegrænse. Alligevel virker en selvstændig dansk rentenedsættelse usandsynlig.

Meget tyder på, at Nationalbanken for første gang i et halvt år har været aktiv med intervention. Torsdag i den forløbne uge blev kronen styrket til det stærkeste niveau siden foråret 2012 med et niveau på 7,432 EUR/DKK og dermed stærkere end de 7,535 EUR/DKK, som markedet hidtil har anset for at være Nationalbankens smertegrænse.

”Vi er formentlig der, hvor Nationalbanken overvejer at bremse, og jeg tror ikke de vil tillade at vi kommer under 7,43 EUR/DKK. ”Spørgsmålet er, hvad der driver bevægelsen i øjeblikket. Vi ser ikke nogen tendens til sikker havn bevægelser, og der er ikke tale om stor volumen, så Nationalbanken vil formentlig uden store problemer kunne skubbe til kursenDer kan være tale om årsafslutningseffekter, hvor investorer trækker investeringer hjem,” siger Jan Størup Nielsen.

Fredag eftermiddag blev kronen kortvarigt handlet lige under 7,43 EUR/DKK, og dermed klart uden for det acceptable område. ”Alligevel er jeg ret sikker på, at vi ikke kommer til at se Nationalbanken sænke renten. Jeg tror de vil være klar til at intervenere, også i langt større omfang end de tidligere tommelfingerregler ellers tilsiger, hvis de mener det er nødvendigt,” siger Jan Størup Nielsen. Han vurderer, at risikoen ved at Nationalbanken lader styrkelsen blive for stor vil være, at der så er nogen der får blod på tanden og vil afprøve om der er nye grænser. ”Ser vi på det kommende år, så tror jeg sandsynligheden for at vi igen vil se pres for en styrkelse er til stede. Det kan blive i forbindelse med f.eks. det franske præsidentvalg, hvor vi afhængig af udfaldet godt kan komme til at se en sikker havn effekt,” siger Jans Størup Nielsen. Heller ikke i den situation forventer han dog at vi vil komme til at se en dansk renteændring.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank