Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lang rente: Europæiske rentespænd har pil nedad

Økonomisk ugebrev

mandag 21. marts 2016 kl. 9:57

Chefstrateg Jan von Gerich vurderer i en ny analyse fra Nordea, at rentespændene for en række europæiske statsobligationer i forhold til tyske papirer vil fortsætte med at blive indsnævret. Det er den direkte konsekvens af ECB’s ekstremt aggressive opkøbsstrategi for statsobligationer i EUR-landene. Ifølge analysen vil det handle om at finde de obligationer, hvor der er en mulig kursgevinst at hente, og jagten på disse papirer vil komme til at foregå i konkurrence med ECB, der allerede fra næste måned øger de månedlige opkøb af europæiske obligationer med 20 mia. EUR.

Jan von Gerich forventer, at vi vil se flere landes rentespænd blive indsnævret til de bundniveauer vi så i 2015. Hvis det holder stik er der stadig et pænt potentiale for en række lande. Han peger i analysen navnlig på tre landes statsobligationer, og det er Irland, Spanien og Italien. De har i øjeblikket rentespænd til de tyske tiårige statsobligationer på henholdsvis 65, 133 og 115 basispoint, og alle har siden rentemødet her i marts oplevet at dette spænd er indsnævret. Det irske rentespænd er blevet omkring syv basispoint mindre, mens de to sydeuropæiske lande har oplevet en indsnævring på omkring 15 basispoint. Men rentespændene er stadig noget større end da QE begyndte, og for Italien og Spaniens vedkommende også større end ved udgangen af 2015.

Når man samtidig skæver til, hvor stor en andel af de udstedelser der kommer i år, som ECB forventes at opkøbe, så er det for Spanien og Italien 80-85 procent af udstedelserne, og for Irlands vedkommende næsten 150 procent af udstedelserne. Det er et væsentligt argument for at rentespændet forventes at blive presset ned.

Teknisk analyse på danske statsrenter

Den seneste stigning i renten har to gange forsøgt at bringe renten op over 50 dages glidende gennemsnit i 0,624 procent, men begge forsøg er mislykkedes. Dermed demonstrerer markedet, at der p.t. ikke er basis for en højere rente, og den naturlige konsekvens vil være et nyt rentefald ned mod 0,443 procent, som var rente- niveauet i slutningen af februar.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank