Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lang rente: Rentehop fra 2015 gentager sig ikke

Økonomisk ugebrev

mandag 02. maj 2016 kl. 10:03

Et af de dominerende emner i rentemarkedet i øjeblikket er, om vi kan forvente en gentagelse af det rentehop, der kom for et år siden. Der er flere lighedspunkter til situationen for et år siden, og det er medvirkende til en vis uro i øjeblikket.

Men chefanalytiker Arne Lohmann Rasmussen fra Danske Bank tror ikke, vi kommer til at se en gentagelse. ”Ganske vist har vi oplevet, at olieprisen er steget markant på det seneste, og vi har også set de lange renter stige lidt de seneste par uger. Men der er nogle væsentlige forskelle til situationen for et år siden, som gør, at jeg ikke tror, vi vil se en gentagelse,” siger Arne Lohmann Rasmussen. Han peger på, at en af årsagerne til, at det dengang gik så voldsomt for sig, var, at de forskellige marketmakere ikke var i stand til at opsuge de store obligationsmængder, der kom til salg på grund af nye reguleringer, og at den situation sådan set stadig er til stede. ”Men vi så dengang kineserne sælge voldsomt ud af udenlandske statsobligationer for at støtte deres egen

valuta, og det er ikke situationen nu. Herudover er ECB langt mere massivt til stede som opkøber af udstedelser og køber omkring 75 procent af de papirer, der bliver udstedt. Og som en ganske væsentlig forskel til sidste år ser vi ikke denne gang, at inflationsforventningerne er kørt op,” siger Arne Lohmann Rasmussen. Men han advarer for det lidt længere sigt om, at risikoen nu er noget større for, at renten stiger, end at den falder.

Teknisk analyse på danske statsrenter

Den hurtige rentestigning til niveauet over 0,50 procent kan godt give et billede af en rente, som nu har nået bunden og herefter er på vej opad. Det er dog for tidligt at konkludere sådan. Som det ses af den stejlt faldende røde linje, som vi har lagt ind i figuren i denne uge, er det foreløbige rentetop indtil videre blot en ny top i en faldende tendens. Det mest sandsynlige vil være et nyt rentefald herfra, og først ved en stigning forbi den seneste markante top i 0,64 procent vil der være anledning til en revurdering af renteudviklingen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank