Den kommende uge vil fokus være på såvel amerikanske som europæiske BNP-tal og herudover kommer det amerikanske rentemøde.

Den lille stigning i de lange renter der, kom den forløbne uge betyder, at de 30-årige to procentslån nu måske igen afløses af 2,5 procentslån. Rentestigningen de seneste knap to uger betyder, at der er skåret omkring et kurspoint af de 30-årige obligationer, og torsdagens ECB-møde fik ikke stor effekt på de lange renter. For den kommende uge vil der bl.a. være fokus på såvel amerikanske som europæiske BNP-tal og herudover kommer det amerikanske rentemøde.

Når det gælder de amerikanske væksttal for første kvartal, så forventer Handelsbanken et tilbagefald fra fjerde kvartal tal, og det bygger bl.a. på det man har kunnet læse ud af ISM-indeks. Handelsbanken forventer, at det er en svagere amerikansk eksport og et uændret privatforbrug, der giver det samlede fald, men til gengæld viser ISM i andet kvartal tegn på at væksten igen kommer lidt op.

Det ser lidt omvendt ud, når det gælder de europæiske væksttal. Her forventer Handelsbanken, at første kvartal vil vise en fremgang i forhold til fjerde kvartal, men på et noget lavere niveau end de amerikanske tal. Men her er forventningerne til andet kvartal modsat de amerikanske tal, at de vil vise et tilbagefald. Forventningerne til pænere vækst i Q1 er bl.a. baseret på forventninger til privatforbruget.

Når det gælder FED’s renteudmelding onsdag, så er der absolut ingen forventninger om, at der her kommer en renteforhøjelse på den kommende uges møde. Interessen gælder derimod eventuelle signaler om, i hvilket omfang der kan forventes en renteforhøjelse til juni.

Teknisk analyse på danske statsrenter

Rentestigningen fra 0,33 procent til den foreløbige top lige over 0,40 procent i tirsdags, minder indtil videre om stigningen fra 0,44 procent til 0,64 procent i første halvdel af marts. Stigningen kom også i forlængelse af et stort fald, og den viste sig kun at være en korrektion på et længerevarende fald. Der er ikke noget som tyder på at det bliver anderledes denne gang.