Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Mindre rentespænd kan give lidt højere renter

Økonomisk ugebrev

mandag 26. september 2016 kl. 10:44

Lang rente: Handelsbanken forventer i sin nye renteprognose, at de tyske statsrenter vil ligge helt uændret det kommende år. De danske statsrenter kan stige en lille smule i takt med, at rentespændet bliver mere normalt igen.

Spændet mellem danske og tyske statsrenter ligger i øjeblikket helt nede omkring 5 basispoint. Det er ikke normalt, og ifølge Handelsbanken er det det laveste spænd i halvandet år. Samtidig er spændindsnævringen sket uden nogen direkte årsag. Handelsbanken peger på, at en medvirkende forklaring kan være, at der har været færre opkøb fra ECB ́s side henover sommeren. Dermed har ECB ikke for fuld styrke været med til at presse bl.a. tyske renter ned i forhold til danske, og det kan relativt set have haft den effekt, at rentespændet er indsnævret.

Samtidig har der været et opadgående pres på kronen. Men det ser på det seneste ud til at være aftaget. Kombinerer man det med, at ECB rent opkøbsmæssigt ventes at komme op i gear, er der to elementer, der taler for, at spændet igen kan blive mere normalt. Handelsbanken forventer på et års sigt, at spændet mellem danske og tyske statsobligationer bliver udvidet til omkring 20 basispoint, og at det alene sker ved, at de danske renter stiger en smule, mens de tyske ligger bomstille.

Også de amerikanske statsrenter vil ifølge Handelsbankens prognose ligge uændret. Det hænger sammen med, at banken ikke forventer, at Fed vil komme med mere end den forventede ene renteforhøjelse til december. Herefter vurderer man ikke, at Fed hæver renten det næste år. Omkring de øvrige centralbanker er markedets vurdering i øjeblikket, at de langt hen ad vejen har indtaget en afventende position.

FAST_DSkort FAST_DSlang

 

Teknisk analyse på danske statsrenter

Renten faldt en smule tilbage efter at have passeret 50 dages glidende gennemsnit i 0,05 procent. Men den første test af denne grænse som nederste grænse var succesfuld. Dermed har vi fået det første spæde signal om, at rentefaldet muligvis har nået bunden. Der er dog endnu ingen tekniske signaler, som lægger op til en større rentestigning.

FAST_langRente

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank