Det diagnostiske biotekselskab Exiqon steg i går med 38% efter at det hollandske selskab QIAGEN N.V indgav et overtagelsesbud på alle aktierne i Exiqon til kurs 18 DKK per aktie.

Læs nyheden her

I Økonomisk Ugebrevs nye nordiske investorpublikation ØU Nordic Biotech & Pharma skrev vi i vores seneste analyse d. 16. marts 2016 følgende om Exiqon-aktien:

Markedsværdimæssigt er vi fortsat forundrede over selskabets relativt konservative prissætning, som ligger omkring 450 mio. kr. Dermed handles aktien nu til blot 2,3 gange 2016-omsætningen, ca. 5 gange egenkapitalen samt en estimeret 2016 P/E på ca. 45, mod en P/E på 72 for 2015.Exiqons befinder sig på et marked i solid vækst, og samtidig er Exiqon tilsyneladende i stand til at vokse mere end markedet, hvilket selvsagt et er styrketegn. Dermed ser vi det også som positivt, at man vil vælger at iværksætte nye vækstinitiativer gennem gældsfinansiering. Der ligger i vores øjne ydermere en fornuftig risk/reward ratio set ud fra et investorperspektiv, hvis Exiqon når i mål med et eller flere af deres diagnostiske programmer inden for prostatakræft og tarmkræft. Som sagt venter resultater i prostatakræft i 3.kvt 2016. Succes her vil give selskabet yderligere et forretningsben at stå på, og vores vurdering er at markedet i givet fald vil vurdere stærkt positivt herpå. 
Vi fastholder en klar købsanbefaling på Exiqon-aktien og hæver vores 12-måneder kursmål til 22 kr. per aktie.

—-

Økonomisk Ugebrev tilbyder i perioden hen over påsken nye private læsere et indblik i vores nye premium investeringsudgivelse Økonomisk Ugebrev Nordic Biotech & Pharma. Tilmelding giver adgang til de to kommende udgivelser gratis, samt efterfølgende mulighed for at tegne et årsabonnement til en fordelagtig pris.

For tilmelding benyt linket her

Økonomisk Ugebrevs Nordic Biotech & Pharma modelportefølje har nu eksisteret i et år siden opstarten per 25. marts 2015. Over det seneste år har vi præsteret et positivt afkast på 35,4% på trods af at der i perioden har været flere nedture i de ledende aktieindeks, hvilket har gjort det særdeles vanskeligt at navigere i Life Science segmentet, som i overvejende grad består af højrisikofyldte biotek-aktier og derfor falder mere i generelt faldende markeder.

Til sammenligning har vores to nordiske peer indeks, OMX Nordic Health Care Indekset og OMX Nordic 40 Indekset performet betydeligt ringere end ØU’s nordiske modelportefølje.

ØU Nordic Biotech & Pharma modelporteføljen: +35,4%

OMX Nordic Health Care Index: +9,1%

OMX Nordic 40 Large Cap Index: -11,2%