Med opkøbet af endnu et virksomhedsben satser Schouw & Co. endnu hårdere på at udbygge den konglomeratstruktur, som andre danske koncerner har afviklet eller forenklet.

Det er en model, der ifølge Schouw kan sikre mindre selskaber adgang til børsinvestorernes kapital, og omvendt også sikre de mindre selskaber billigere lånefinansiering. Dermed tilbyder konglomeratet en model til løsning af problemet med at skaffe finansiering til det mindre virksomheder – og giver samtidig investorerne adgang til virksomheder med vækstpotentiale. Samtidig giver det risikospredning i en verden, hvor der kommer stadig mere fokus på risikostyring.

Købet af GPV International for 400 mio. kroner i slutningen af januar har givet konglomeratet en sjette hovedaktivitet. GPV omsatte for cirka 850 mio. kroner i 2015 og nåede en ebitda-indtjening på cirka 80 mio. kroner.

”GPV passer godt ind i vores filosofi, fordi vi her kan skabe vækst og udvikling på den lange bane. Vi ser i første omgang på at fordoble omsætningen. Men vi skal først lige lære dem at kende,”

siger Jens Bjerg Sørensen, koncernchef i Schouw & Co.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Finans/CFO nr. 10.