Efter DR’s rystende dokumentar søndag aften om, hvordan banker som Nordea og Jyske Bank sandsynligvis hjælper kunder med at begå skatteunddragelse gennem skuffeselskaber i Panama:

Se DR’s udsendelse her

Læs DR artikel her

SF: Boykot banker og revisionsselskaber der medvirker til skattesnyd

SF mener, at det historiske læk fra Panama bør få markante konsekvenser – også for den danske skattelovgivning. SF’s finansordfører og tidligere skatteminister Jonas Dahl vil samle opbakning til at stramme markant op overfor banker og revisionsfirmer, der medvirker til aggressiv skatteplanlægning.

”Hvis Nordea og Jyske bank har medvirket til at snyde det offentlige for mange millioner kroner, så er det klart, at det offentlige bør stoppe samarbejdet med de to banker øjeblikkeligt. Som det står lige nu, så skylder de to banker os nogle klare svar hurtigst muligt.”

”Meget tyder på, at store banker og revisionsselskaber har  hjulpet med at skjule gigantiske beløb i skattely. Det svarer til at stjæle fra børnehaver, hospitaler og andre vigtige ting, som staten bruge penge på, og det er fuldstændig uhørt,” siger Jonas Dahl.

”Vi må stramme op over for de banker og revisionsfirmaer, der tjener kassen på at snyde skatteborgerne for enorme summer. SF vil presse på for at stat, regioner og kommuner som minimum boykotter de brodne kar Indtil de lover at droppe deres rådne rådgivning –  og at straffen for at hjælpe til at skattesnyd bliver hævet markant,” siger han.

”Vi ser endnu engang, at der er en stor gråzone i lovgivning, så noget af denne her svinske skattespekulation måske endda kan gøres inden for lovens grænser. Det viser for mig, at der er et behov for at vi strammer op, så vi får klarere linjer og at vi gør det løbende. Skattespekulanternes kreativitet har vist sig at være så stor, at vi ikke kan fjerne blikket fra dem selv i få minutter.”

 ”Jeg mener, at skat bør gennemgå det lækkede materiale med en lup, for det her er simpelthen så vigtigt, at det kræver dansk, såvel som global handling.”