Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

stg: ceo stadig parat til offensive opkøb

Økonomisk ugebrev

tirsdag 30. maj 2017 kl. 11:55

Niels Frederiksen fra Scandinavian Tobacco Group er optimistisk omkring genrejsning af salget efter Q1-nedtur. Han er parat til at gå i offensiven med opkøb, så snart lejligheden er der.

Selskabet kom forleden med regnskab for Q1 med en nedjustering, hvor aktien blev sendt 15 procent ned ad bakke. I dette interview siger Niels Frederiksen, at Scandinavian Tobacco Group (STG) stadig er åben for offensive opkøb, og at han ser en normalisering af forretningen sidst på året.

Hvad ser du som jeres vigtigste overordnede udfordringer efter det vanskelige Q1?

”På den korte bane har det selvfølgelig højeste prioritet at få løst de IT relaterede problemer i vores amerikanske internet retailforretning Cigars International og få virksomheden tilbage i normal gænge. Det er en vigtig del af vores forretning for at drive vores toplinje. Vores anden udfordring er at få bedre styr på de maskinfremstillede cigarer, som er vores største kategori, men hvor vi skal vinde flere markedsandele og lancere flere produkter, som kan tiltrække forbrugere fra andre dele af tobakskategorien. Endelig må vi erkende, at der efter nedjusteringen skal arbejdes på at genskabe tilliden hos investorer og analytikere. Vi skal kvartal for kvartal nu sikre, at tillidsknækket bliver genoprettet til ny tillid.”

Hos analytikerne er der en vis bekymring, om der bag nedjusteringen ligger en mere varig strukturel nedgang på jeres vigtigste markeder, især maskinfremstillede cigarer. Hvad siger du til den bekymring?

”Man må dele det op i to: Rigtigt er det, at de ret markante regulatoriske ændringer vi ser i både Europa og USA skaber mindre klarhed om salgsudviklingen. I Europa har de skrappere regler betydet vigende salg af maskinfremstillede cigarer i 2016 og det fortsætter i 2017. Vi har endnu ikke fuldt overblik over, hvor vi ender henne. Vi skal have normaliseret nogle flere markeder, før vi ved, hvor vi lander.

Det andet er, at analytikerne stadig kæmper med at forstå de sæsonmæssige udsving i vores marked, hvor der ikke rigtig er sammenlignelige virksomheder at holde os op imod. Vores første kvartal er ret lille, så der skal ikke meget til at rykke procenterne ganske meget. Faktisk ligger vores første kvartal inden for intervallet for de seneste 3-4 år.”

Altså: Der gemmer sig ikke markedsmæssige problemer bag jeres forklaringer om IT problemer og andre interne problemer?

”Nej, det er rigtigt, når man kigger på Q1 tallene, så kan man godt blive lidt skræmt. Det er ikke udtryk for en generel trend i markedet. Det kan selvfølgelig være svært at skille tingene ad.”


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 19/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank