Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Private Banking Survey 2017 (fri adgang til hele temaet)

Økonomisk ugebrev

mandag 06. marts 2017 kl. 10:50

Hård kamp om bankernes guldforretning


Læs hele temaet Private Banking Survey.


Private Banking Survey 2017: Private Banking og tilhørende investeringsrådgivning af store formuer har de seneste år udviklet sig til bankernes suverænt mest lukrative guldæg, hvor der tjenes milliarder af kroner. Danske Bank er fortsat langt størst, men de store mister markedsandele, viser survey med 313 svar fra velhavende danskere.

Private Banking er typisk risikofri forretning for bankerne, fordi denne type forretning og rådgvining ikke binder kapital. Samtidig er det et område, hvor de fleste kunder ikke er så prisbevidste. Det har gjort Private Banking og investeringsrådgivning til et guldrandet forretningsområde, hvor eksempelvis Danske Bank i dag henter op mod en tredjedel af sit samlede overskud.

Netop Danske Bank har været langt bedst til at tiltrække de danske Private Banking kunder, velhavende danskere, som har en større formue at forvalte, en stor pensionsopsparing og andre formueaktiver, som banken kan rådgive om. Ifølge Økonomisk Ugebrevs årlige Private Banking survey har Danske Bank en markedsandel på 28 procent og Nordea 17 procent, når der ses bort fra kategorien ”andre rådgivere”, som ikke indgik i sidste år undersøgelse.

Private_banking_3(2)

 

Uanset hvordan man opgør markedsandelene ser det ud til, at både Danske Bank og Nordea taber markedsandele. I sidste års survey var markedsandelene for Danske Bank 34 procent og 22 procent for Nordea. Begge storbanker ser ud til at have tabt ca. fem procentpoint i markedsandele i de seneste år. I en mellemgruppe af Private Banking rådgivere kommer Nordnet, som har øget sin markedsandel fra 11 procent sidste år til 13 procent nu, mens Sydbanker gået frem fra otte procent til ni procent.
Jyske Bank ligger uændret på otte procent. Herefter følger en større gruppe andre banker, Nykredit med en markedsandel på fire procent mod seks procent sidste år, og Ringkøbing Landbobank med tre procent, hvilket er det samme som sidste år.

Private_banking_5(2)

 

Ændringerne i markedsandele afspejler meget godt kundetilfredsheden med de enkelte banker, og især hvilke banker, hvor der er en overnormal andel af kunder, som siger, at de overvejer at skifte bank. Blandt de banker, som har fået mere end ti kundevurderinger, scorer Nordnet klart højest på kundetilfredshed. Nykredit scorer markant lavest, og i en mellemgruppe ligger Danske Bank, Jyske Bank og Ringkøbing Landbobank, efterfulgt af Nordea. Ligesom i sidste års survey har Nordea en meget høj andel af kunder, som overvejer at flytte sine forretninger til en anden bank. Hele 37 procent af Nordeas Privat Banking kunder siger, at de overvejer at flytte bank. Nordea har dog også en stor gruppe af Private Banking kunder, 45 procent, som ikke overvejer at flytte, og her er Danske Banks andel helt oppe på 65 procent. 29 procent af Jyske Banks kunder overvejer at flytte bank, mens 26 procent af Sydbanks kunder overvejer det.

Private_banking_7(2)

 

Ligesom i sidste års undersøgelse er der relativt mange kunder, som overvejer at flytte bank til at håndtere deres Private Banking forretninger. Meget tyder dermed på, at kunderne enten har overdrevent store forventninger til, hvad de kan få af ydelser i banken, eller også har banken oversolgt, hvad de kan levere.

Den meget store spredning i kundetilfredshed inden for de enkelte bankers mure kan også skyldes, at der ofte gøres forskel på Private Banking kunder. Hvis man har en formue på typisk over tyve millioner kroner, kan man regne med særbehandling. Mens man med en formue på mellem to og fem millioner i investeringsmidler kan forvente en mere normal bankbetjening.

 

Private_banking_8(2)


Hele artiklen og temaet blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 07/2017.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Medarbejder til tilsynet med markedet for kryptoaktiver og betalingstjenester
Region H
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Nyt job
Aage V. Jensen Naturfond søger en erfaren økonomichef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Økonom til tilsynet med realkreditinstitutter
Region H
Økonom til analyser af arbejdsmarkedet
Region H
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Skatteministeriet søger kontorchef til Organisering og Governance
Region H

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank