Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Tema: Vestas vinder Top 100 Rating af Regnskabskvalitet

Økonomisk ugebrev

torsdag 29. juni 2017 kl. 8:45

Temaet Top 100 Regnskabskvalitet indeholder følgende:

  • Tabel: Top 10 højeste score
  • Tabel: Bund 10 laveste score
  • Tabel: Top 10 immaterielle aktiver ift. bogført egenkapital
  • Tabel: Top 100 regnskabsrating
  • Artikel: RegnskabsRating: Det oplyser de om deres omverden
  • Top 100 Regnskabsrating: Sådan har vi gjort
  • Artikel: Vestas vinder Top 100 Rating af Regnskabskvalitet

Økonomisk Ugebrevs årlige top 100 rating af de store danske virksomheders regnskabskvalitet byder i år på en ny vinder, nemlig Vestas. Sidste års vindere NNIT og Københavns Lufthavne er dumpet ned af ranglisten, mens flere Mid Cap selskaber scorer meget højt. Største udfordringer i regnskabsaflæggelsen er fortsat oplysning om skattepolitikker og om omverdensforhold, herunder konkurrent- og markedsvilkår.

I Økonomisk Ugebrevs årlige rating af regnskabskvaliteten i de 100 største selskaber får ingen selskaber maksimum point med en samlet score på ni ud af ni mulige. Til gengæld kommer Vestas alene ind på en førsteplads med 8,5 point. Kun på det målepunkt, som omfatter oplysninger om konkurrent- og markedsforhold mister Vestas et halvt point i den samlede score. Her er altså rum for forbedring, men omverdensforholdene omtales dog en smule.

På de næste pladser kommer tre virksomheder med otte point. De tre virksomheder, som får sølvmedalje, er DFDS, Novozymes og Simcorp. DFDS falder kun på, at selskabet slet ikke har fremlagt en skattepolitik, og her gives altså nul point. Novozymes dumper på oplysninger om forudsætninger bag impairment test for værdiansættelse af goodwill. Og Simcorp får kun ”delvist godkendt” på de to målepunkter, som omhandler beskrivelse af skattepolitik og beskrivelse af omverdens- og konkurrentforhold.

Det helt gennemgående billede er, at det typisk er Large Cap selskaber, som scorer højest på regnskabskvalitet. Men der er også undtagelser fra dette billede: Brdr. Hartmann, Glunz & Jensen, Royal Unibrew og F.E. Bording scorer relativt højt i forhold til deres peers. Hele ni selskaber kommer ind som tredje bedst med 7,5 point uf af ni mulige.

Det drejer sig om A.P. Møller-Mærsk, Brdr. Hartmann, FLSmidth, Glunz & Jensen, Novo Nordisk, Rockwool, Royal Unibrew, Siemens Wind Power og Topdanmark. Novo Nordisk taber et helt point ved ikke at henvise til brug af Finansforeningens nøgletalsvejledning. Det forklares heller ikke, hvilke alternative regelsæt for nøgletal, der anvendes, eller hvordan Finansforeningens nøgletalsdefinitioner fraviges. Som mange andre selskaber får Novo Nordisk kun et halvt point for at oplyse om konkurrent- og omverdensforhold.

Brdr. Hartmann, Topdanmark, Coloplast og Pandora kikser fælt på beskrivelse af konkurrent- og omverdensforhold, som ellers kan være vigtig information for interessenter, for at forstå, hvor selskabet befinder sig konkurrence og udviklingsmæssigt såvel som strategisk og økonomisk i forhold til de nære konkurrenter, samt i relation til vigtige markeds- og branchetendenser. Det er ofte information, investorer og analytikere kan indsamle selv. Men det er også oplysninger, som topledelserne typisk informerer om på investormøder, hvis der stilles spørgsmål om det.


Hele artiklen og temaet blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 22/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele temaet. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank