Topdirektørerne fra de mellemstore selskaberne Schouw & Co., DFDS, Simcorp og Tivoli ligger bemærkelsesværdigt højt på ranglisten efter et år, hvor en række af største C20 selskabers direktører ikke har levet op til forventningerne. Er det fremtidens vindere, vi her ser på?

Det siges, at humlebien ifølge videnskaben ikke kan flyve, men den gør det bare alligevel. Jens Bjerg Sørensen fra Schouw og Co. er aktiemarkedets humlebi: I en tid, hvor investorerne skyer konglomerater, bestyrer han det mest udprægede konglomerat, der kan tænkes. Men han bliver alligevel belønnet med en bemærkelsesværdig tredjeplads i Økonomisk Ugebrevs DirektørRating; lige efter superstjernerne Jens Bjørn Andersen fra DSV og Anders Runevad fra Vestas.

Jens Bjerg Sørensen har kun lige akkurat fået de fem bedømmelser, der skal til for at få en samlet rating. Det vidner om, at aktien endnu ikke er noget almindeligt investeringsobjekt. Men de, som sprang på i tide, har set en tredobling af deres investering over de seneste tre år. ”Ratingen skyldes kombinationen af en imponerende udvikling gennem efterhånden en række år, og en række opjusteringer. Faktisk har alle selskaberne i konglomeratet haft en flot udvikling. Jens Bjerg Sørensen fremstår meget troværdig, og han har været ansvarlig for ikke blot at udvikle konglomeratet, men også at få frasolgt og tilkøbt aktiviteter,” siger Claus Almer, aktieanalytiker i Nordea.


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 20/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.
DEL