Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Valuta: EUR/USD på vej mod paritet

Økonomisk ugebrev

mandag 12. januar 2015 kl. 10:16

Ud fra tekniske betragtninger har den markante styrkelse af USD siden maj 2014 betydet, at vi nu har retning mod en yderligere markant styrkelse, så USD måske bliver stærkere end EUR. I maj 2014 var kursforholdet meget tæt på 1,40 EUR/USD, og siden er USD styrket til nu omkring 1,18 EUR/USD. De fleste finanshuse venter ud fra en rentebetragtning også, at styrkelsen skal fortsætte. Handelsbanken forventer således en styrkelse til 1,10 EUR/USD ved udgangen af i år.

Analysehuset Demetra, der primært udarbejder tekniske analyser, taler om, at der er sket et afgørende brud, da styrkelsen passerede 1,21 EUR/USD. Denne kurs udgjorde bunden af en ”faldende trekant” med flad bund og faldende overside. Deres langsigtede prognose tyder på, at USD skal styrkes frem til 2017, og til den tid vil en dollar altså ifølge analysen koste mere end en EUR. Ud fra cykliske betragtninger var der en top for USD tilbage i 2002, og det er altså her, Demetra forventer, at vi i 2017 får den næste top. På den korte bane ser de dog en stigende sandsynlighed for, at der kommer en pause med en modreaktion i USD-stigningen. Det er fordi bevægelsen er gået for hurtigt, og der er meget langt fra de glidende gennemsnit til dagskursen. Det betyder som regel, at der kommer modreaktioner, og når det er sket, forventer Demetra altså, at kursbevægelsen fortsætter.

Ud fra rentebetragtninger ligger det ligeledes i kortene, at den amerikanske centralbank skal hæve renten i år, mens der ikke er nogen forventninger om, at det samme kommer til at ske fra ECB’s side. Her taler man tværtimod stadig om lempelser. Dermed er der fortsat lagt op til, at renteforskellene vil tale i dollars favør. Aktuelt vurderer Demetra, at EUR/USD skal stige til over 1,225, før der er tale om et signal om, at det aktuelle niveau er en længerevarende bund. Men der er altså stadig mulighed for, at USD-styrkelsen fortsætter et stykke endnu, før der kommer en modreaktion. Handelsbanken forventer også en modreaktion de kommende tre måneder, men på et halvt års sigt forventer banken, at USD er styrket yderligere i forhold til EUR.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank