Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Finanshus: Høgeagtig Fed-retorik tynger aktierne

Morten W. Langer

fredag 07. oktober 2022 kl. 8:46

Fra Nordea:

Høgeagtig Fed-retorik tynger aktierne. Efter kraftige stigning mandag og tirsdag har både onsdag og torsdag budt på negative aktiemarkeder. De seneste dages tilbagefald har dog været mere beskedne end stigningerne først på ugen. Torsdag faldt S&P 500 med 1%, hvilket fulgte et beskedent fald på 0,2% onsdag. Nøgletallene fra USA har været blandede i denne uge og i dag venter den vigtige månedlige jobrapport.

Men det har især været høgeagtige kommentarer fra en lang række Fed-medlemmer, der i anden halvdel af ugen har presset renterne op og aktierne ned. Fed-medlemmerne Charles Evans, Mary Daly, Neel Kashkari, Lisa Cook, Philip Jefferson, Loretta Mester og Christopher Waller har udtalt sig meget enslydende nemlig, at de ikke er parate til at begynde at overveje at fjerne foden fra bremsepedalen. Med andre ord, forhøjelsen af den amerikanske styringsrente kommer til at foregå med uformindsket styrke. Sandsynligheden for at Fed hæver med 75bp på de næste FOMC-møde 2. november ligger i øjeblikket på omkring 85%. Sker det, vil det være fjerde gang i træk, at Fed vælger så stor en renteforhøjelse.

Nye rentestigninger. Efter det store tilbagefald i renterne først på uge er de kommet stærkt igen de seneste dage. Den 10-årige amerikanske statsrente nåede tirsdag ned til 3,56% og i går var den kortvarig oppe omkring 3,84%. Sidste fredag lukkede den i 3,80%. Der har således igen i den forgange uge været tale om store udsving i renterne, og det er ikke sikkert at det er slut. Dagen i dag byder, som ovenfor nævnt, på den månedlige joprapport fra USA, så det kan være at der kommer endnu en rystetur for renterne, inden det bliver weekend.

Den 10-årige DKK swaprente lukkede sidste fredag i 3,32%. Tirsdag var den kortvarigt nede at snuse til 3,00% og torsdag lukkede den i 3,30%. Så også store udsving i de hjemlige renter.

Dollaren kravler lidt opad. Udsvingene i dollaren har fulgt mønstret på aktie- og rentemarkederne. Første på ugen faldt USD/DKK fra omkring 7,60 ned til 7,45 og siden har dollaren brugt tiden til at kravle tilbage til 7,58. De seneste dages sure stemning på de globale aktiemarkeder trænger både den svenske og den norske krone i defensiven. SEK/DKK er tilbage omkring 0,6800 og dermed ikke langt fra bunden i slutningen af september på 0,6750.

En af de valutaer, der har haft det svært i den forgangne uge, har været den polske zloty. Onsdag undlod den polske nationalbank at hæve renten og det har forstærket nedturen for PLN. En nedtur, der begyndte i midten af september, og som de seneste tre uger har set PLN/DKK falde fra 1,58 til 1,52.

I går torsdag afholdte vi et webinar med titlen: ”Finansmarkederne ryster. Renter og dollar stiger – hvor længe fortsætter det?” Fik du ikke lejlighed til at se og høre med, kan du gøre det her.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank