Uddrag fra Goldman Sachs hedgefond chef, bearbejdet til dansk:
Størstedelen af de personer, jeg taler med, forventer stadig en amerikansk recession.
Markedsdeltagere sætter spørgsmålstegn ved den risikofrie aktivklasses hellighed.
Og Fed (den amerikanske centralbank) vil måske ikke rykke sig foreløbigt.
På trods af alt dette stiger S&P kraftigt … er kun nede med 3 % år til dato … og handles til en P/E-multipel, der ligger i den 85. percentil over de seneste 25 år.
Dette er i bund og grund en kernekonflikt, der udspiller sig i realtid.
Mere specifikt:
Den amerikanske økonomi har tydeligt mistet momentum, men arbejdsmarkedet holder stadig stand…
Toldnyhederne er fortsat uensartede, men bevæger sig i en mere fredelig retning…
De tekniske markedsforhold er blevet gunstige…
Og amerikanske teknologivirksomheder er fortsat ”exceptionelle.”
For at være præcis, så forløb denne uge i overensstemmelse med det mønster:
i. Vi startede med en forventning om, at USA’s BNP ville vokse med 2,5 % i år … det er nok at sige, at Q1 er startet uheldigt med -0,3 % … men de hårde data forbliver stærke (mere om dette nedenfor).
ii. Mens vi venter på annonceringen af ”rammeaftaler,” er den generelle tone omkring tolden i bedring (hver dag i denne uge bød på en form for drilleri).
iii. Efter en periode med alvorlig risikonedtrapning, er kapitalstrømmene vendt (dette gælder både hedgefonde, long-only kapital og virksomheder).
iv. Selvom det ikke er uden udfordringer, er amerikansk mega cap tech stadig i en liga for sig selv (især med hensyn til både investeringer og aktietilbagekøb).
I processen har S&P fuldt ud tilbageerobret “Liberation Day”-gabet, og volatiliteten fortsætter med at falde (5-dages realiseret volatilitet er nede på kun 8 %).
Nogle hurtige pointer:
1. Kapitalstrømme / positionering:
Det tekniske billede er nu ret positivt. Inden for det gearede segment er strømmen vendt, og systematiske fonde køber op, når priserne stiger. Derudover holder amerikanske husholdninger fast – intensiteten i deres efterspørgsel er kølnet, men de er aldrig blevet nettosælgere. Endelig, med regnskaberne fra banker og mega cap tech stort set overstået, bør man med rimelighed forvente, at de største aktietilbagekøb går i gang (bemærk, at vi forudser over 1 billion dollars i virksomhedsefterspørgsel i år).
2. Amerikansk tech:
På den ene side er de bedste dage med svimlende resultater og store opjusteringer nok bag os. Når det er sagt, baseret på den seneste uge med regnskaber og guidance, vil jeg fastholde en objektiv sandhed: Amerikanske mega cap tech-virksomheder fortsætter med at generere, geninvestere og returnere kapital på et niveau, ingen andre virksomheder i verden kan matche (se blot på capex og buyback-guidance fra de største aktører). Efter flere måneder med alvorlig nedskalering af risiko, er spørgsmålet nu, om investorerne vender tilbage; i det mindste tror jeg, aktietilbagekøbene vil.
3. Amerikansk vækst:
Jeg vil understrege noget Anshul Sehgal sagde i sidste uge, som jeg ikke helt forstod dengang: Det samlede amerikanske føderale underskud er i øjeblikket oppe med 7 % år/år. Med andre ord, trods alt snakken om tidligere overforbrug og effekten af DOGE, udvider USA stadig finanspolitisk (moderat). Hvis du undrer dig over, hvorfor de hårde data endnu ikke er faldet, tror jeg, dette – sammen med kendt fremrykning af efterspørgsel – har meget at gøre med den overraskende styrke.
4. Told:
Selvom spilteorien stadig fylder mest, kom der ikke meget konkret nyt i denne uge. Jeg er stadig samme sted: det mest ekstreme punkt er bag os, men usikkerheden – og dermed den økonomiske friktion – vil fortsætte. Jeg forventer, at den næste måned vil byde på en spænding mellem annonceringen af ”rammeaftaler” og den langsomme nedgang i amerikansk økonomisk momentum (selv medregnet punktet ovenfor).
5. Fed:
Næste uge byder på et (tilsyneladende lavrisiko) FOMC-møde. Jeg tror, formand Powell vil sige så lidt som muligt og (måske med glæde) antyde, at de forbliver reaktive.
6. En tid med store konsekvenser:
Når vi taler om Fed, så er dette værd at bruge en time på:
7. AI:
Hvis du vil have et optimistisk (om end ikke upartisk) perspektiv på situationen inden for AI, er dette også værd at bruge en time på:
8. Japan:
Hvis ”ekspertise er evnen til at tåle smerte,” så hatten af for japanske aktier, som kom ud med en sejr i april måned. Utroligt nok gjorde NDX det også.
Opsummering:
Et stærkt usikkert makroøkonomisk bagtæppe kolliderer med forbedrede tekniske forhold og stærk indtjeningsvækst (en påmindelse: anatomien i det amerikanske aktiemarked afspejler IKKE den amerikanske økonomi).
Derudover har jeg mødt mange kunder den seneste måned, og stemningen omkring amerikanske aktiver er stadig meget negativ, især blandt ikke-amerikanske investorer.
Måske forklarer det, hvorfor markedet har været mere robust end forventet – på en måde, der minder om slutningen af 1998 og 2007.
I sidste ende ved jeg ikke, om dette er et bull- eller bear-marked, men jeg tror, at prisbevægelser med ned- og op-gab vil fortsætte lidt endnu.