Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Finanshus: Solide Q1-regnskaber med til at sætte positiv tone på aktiemarkedet

Morten W. Langer

lørdag 03. maj 2025 kl. 13:24

TEMA: Bankernes Q2-regnskaber – Banker opjusterer fortsat, men en lille bekymring vokser

Fra Citigroup bearbejdet til dansk

positive Q1-regnskaber, forsigtig tone fremadrettet

Med 35 % af S&P 500-selskaberne, der har aflagt regnskab i denne uge, har 74 % overgået forventningerne for 1. kvartal – omtrent på niveau med det historiske gennemsnit. Det gennemsnitlige overskud i forhold til estimaterne for Q1 ligger over 10 %. Men som vi forudså før regnskabssæsonens begyndelse, er investorernes opmærksomhed i høj grad rettet mod de fremadskuende udmeldinger.

Globale indtjeningsrevisioner er faldet markant i løbet af denne måned – med de største nedjusteringer i USA og Europa. Men eftersom vi stadig befinder os i den tidlige fase af Q1 2025-regnskabssæsonen, og virksomheder fortsat vurderer omfanget og timingen af potentielle chok mod indtjeningen, forventer vi yderligere nedjusteringer af fremtidige kvartaler og vurderer, at konsensusforventningerne stadig er for høje.

Ikke overraskende ser vi langt flere nedjusteringer end opjusteringer i guidance. Forholdet mellem opjusteringer og nedjusteringer over de seneste tre måneder ligger på 0,3x – betydeligt under det historiske gennemsnit på 0,8x. Dog er det samlede antal nedjusteringer i denne regnskabssæson hidtil ikke stort. Kun 24 % af de S&P 500-selskaber, der har rapporteret, har sænket eller trukket guidance tilbage.

Vi har set enkelte tilfælde af fuld guidance-suspendering, men det er ikke udbredt. Bortset fra under COVID er det meget sjældent, at man ser gennemgribende suspenderinger. Når det er sagt, har samtlige af de virksomheder, der har trukket guidance fuldstændigt, henvist til usikkerhed omkring toldsatser som årsag.

28 selskaber i S&P 500 har fremlagt særskilt guidance relateret til told for regnskabsåret 2025. I visse tilfælde er disse estimater inkluderet i den officielle guidance, men oftest præsenteres de som særskilte scenarieanalyser. Eftersom hverken økonomer eller CFO’er på nuværende tidspunkt kan modellere den fulde effekt af toldsatser på aktiviteterne, giver det mening at fastholde den planlagte guidance for nu.

Capex-guidance (investeringsudgifter) forbliver stærk – indtil videre. Blandt de selskaber, der allerede har rapporteret, forekommer overvejende opjusteringer af capex dobbelt så ofte som nedjusteringer. De fleste af de syv største teknologiselskaber (“Mag 7”) har endnu ikke rapporteret, men Alphabet har gentaget deres capex-guidance for FY25, trods udbredte bekymringer om potentielle nedskæringer i investeringer i datacentre. Det er væsentligt, da hyperscalers udgør 22 % af S&P 500’s samlede capex, og konsensus forventer 36 % vækst fra disse i 2025.


Kommentarer på sektorniveau efter nøglerapporter i denne uge

  • Halvledere: Efter en vanskelig begyndelse på april for halvledersektoren, stabiliserede en ledende analog chipproducent markedet efter at have overgået forventningerne og rapporteret stigende efterspørgsel fra industrien og bilbranchen.

  • Kapitalgoder: Flere virksomheder inden for kapitalgoder – fx luftfart, energi og materielle udlejningsaktiver – gentog deres fuldårs-guidance trods usikkerheden omkring toldsatser.

  • Flyselskaber: Mens ét større flyselskab valgte at trække guidance helt tilbage, blev andre belønnet for at præsentere scenariebaseret guidance for både recession og ikke-recession.

  • Detailhandel: Guidance-nedjusteringer har været mere udbredt, især blandt virksomheder inden for takeaway, snacks, fødevarer og drikkevarer, som alle rapporterer svækket forbrug – særligt blandt lav- og mellemindkomstgrupper.

  • Sundhedssektor: De førende aktører inden for managed care og pharma har udsendt forsigtig guidance, mens diagnosticering og medicinsk udstyr klarer sig bedre.

  • Teknologi, Medier og Telekom: Den eneste hyperscaler, der indtil videre har rapporteret (Alphabet), gentog deres capex-guidance og overgik forventningerne på søgeannoncer.

  • Finans: Finansaktier, som er faldet 7 % siden markedets top i februar, har alligevel klaret sig bedre end andre cykliske sektorer – især takket være stærk performance fra forsikring og betalingsformidling. Siden bunden den 8. april har solide regnskaber fra storbankerne også genoprettet tilliden i sektoren, mens investorerne afventer potentielle meldinger om dereguleri

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank