Den suverænt mindst eftertragtede aktie p.t. er Veloxis Pharmaceuticals. På en styrkeskala mellem 0 og 100 scorer Veloxis kun 20,1, og der er langt op til næstmindst attraktive aktie, som er G4S med en score på 38,3.

Del artiklen:

Nedturen skyldes sandsynligvis Veloxis årsregnskab 2015, som viste et tre-cifret millionunderskud, ligesom der forventes negativ drift i 2016. Intet af dette var dog uventet, og det samme gælder optagelsen af et lån med en rente på 9,25 %. I AktieUgebrevet nr. 12/2015 forventede Peter Aabo optagelsen af et lån med en rente lige under 10 %, så det viste sig at ramme ret nøjagtigt.

I samme analyse hævede han kursmålet for Veloxis til 3,0 så hvis analysen fra december 2015 stadig holder vand, bør der altså være et potentiale på ca. 135 % i Veloxis-aktien over en periode på 12 måneder.

Selskabets hovedaktionærer er i øvrigt Lundbeckfonden og Novo A/S, så et fortsat underskud i 2016 bør ikke bringe Veloxis’ overlevelse i fare, så længe de store aktionærer tror på selskabet.

 

Veloxis Pharmaceuticals A/S 20,1
G4S plc 38,3
SP Group 39,8
Del artiklen:

3 KOMMENTARER

  1. Nogle gange er i altså helt utrolige!
    I juli sidste år skrev samme mand Peter Aabo i forbindelse med 40% stigningen efter Envarsus godkendelsen i USA: “Vi fastholder vores eksisterende salgsanbefaling med et 6-måneders kursmål på 0,65 kr. per aktie.”
    Senere i løbet af året blev denne kurs gentaget, så måske er 3 kr lige så meget et fata morgana som de 65 øre var 🙂
    Personligt ville jeg ønske lidt mere nøgterne vurderinger, for småinvestorer kan det nemt være et problem at der igen skal skydes penge i selskabet, for reelt er det jo netop de store der bestemmer hvad og hvordan der skal satses.

  2. Ja, det er lidt for meget hovsa anbefalinger. Ingen angivelse af riskostyring med hvad aktien max skal købes til og hvad SL skal være, så man undgår store klør. Der er ikke megen investor uddannelse i deres ugebrev

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her