Økonomisk Ugebrevs Aktiebarometer har i nogle uger været skiftet til plus, men plusset er ikke større end som så. Den samlede score ligger i 0,4 i det samlede udfaldrum mellem plus to og minus to. Barometerstanden er altså meget tæt på en neutral situation med en lille hældning til fortsatte stigninger. De seneste ugers massive kursstigninger på særligt det tyske aktiemarked og det kinesiske aktiemarked har i høj grad været drevet af den indgåede våbenhvile i Ukraine og forventningen om økonomiske stimulanser i Kina. Medvirkende til styrkede europæiske aktiemarkeder har også været udmeldinger fra den europæiske centralbank om obligationsopkøb og en overraskende ekstra rentenedsættelser.

På trods af de tilsyneladende robuste aktiemarkeder er der vedholdende skepsis overfor det flere år lange bullmarked, der ikke har været drevet af en sund økonomi, men i høj grad af rekordlave renter og centralbankernes pengeudpumpning. Når Aktiebarometeret ikke står og blinker skrigende grønt for køb, køb, er det begrundet i den brede skepsis overfor aktieværdiansættelserne på aktiemarkedet, på trods af økonomiske svaghedstegn og Europa og Asien.

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue / AktieUgebrevet nr. 31. Er du ikke abonnent, kan du prøve 3 uger gratis her