Efter NasdaqOMX Copenhagen har givet grønt lys for afnotering af Mols-Linien, trods stigende likviditet i kølvandet på stigende aktiekurser, er der risiko for, at der vil komme en ny massiv bølge af afnoteringer fra det danske aktiemarked.

Der er tidligere sket afnoteringer af børsnoterede selskaber, som var meget illikvide, og hvor børsværdien var relativ lav. Men det er ikke den slags traditionelle forklaringer, Københavns Fondsbørs giver som begrundelse for at tillade en afnotering af Mols-Linien. Blandt andet afviser Fondsbørsen den ellers mest anvendte begrundelse om ”lav likviditet” i aktien for at tillade en afnotering.

Fondsbørsen henviser også til en Fairness Opinion om tilbudskursen på 36, udarbejdet af Handelsbanken, som efterfølgende viste sig at nærme sig noget, der ligner bestillingsarbejde. Fondsbørsen har uden nogen begrundelse vurderet at en afnotering ikke ville give ”væsentlig skade” for mindretalsaktionærerne, hvilket blev modbevist dagene efter Fondsbørsens godkendelse: Aktien er stort set blevet halveret i kurs.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 11.