Børsejere bag MT Højgaard i kursmæssigt frit fald

Den kursmæssige nedtur i de to børsnoterede selskaber bag landets største entreprenørkoncern, MT Højgaard, fortsætter.

Økonomisk Ugebrev har i en artikelserie tidligere påpeget, at de to børsnoterede selskaber nu har en meget anstrengt likviditet. I en artikel fra udgangen af maj 2018 hed det: “Det oplyses således, at ejerne har indskudt ansvarlig kapital på 125 mio. kr. den 9. maj 2018. Kapitalindskuddet er sandsynligvis nødvendigt, men også problematisk for de to ejerselskaber, børsnoterede Monberg & Thorsen og Højgaard Holding.”

Og videre hed det i ariklen: “Faktum er, at et ligeligt kapitalindskud fra de to selskaber stort set tømmer deres pengekasser, så de selv begrænses meget i den finansielle og likviditetsmæssige fleksibilitet. Monberg & Thorsen havde ved udgangen af kvartalet 76 mio. kr. i likvider, og hvis der ikke er optaget banklån, er der 7 mio. kr. tilbage i kassen efter overførsel af 62 mio. kr. til MT Højgaard. Resten af egenkapitalen er bundet i aktier i MT Højgaard.

Højgaard Holding havde ved årsskiftet likvider for 5,6 mio. kr. og gæld til tilknyttet virksomhed på 42 mio. kr., således at egenkapitalen er mindre end værdien af ejerandelen i MT Højgaard. Så eneste udvej har været at låne i banken. Her er den likviditetsmæssige situation altså endnu mere anstrengt. De to selskaber har ikke udsendt særskilte børsmeddelelser om deres tegning af ansvarlig kapital i MT Højgaard, selvom effekten på deres likviditetssituation kan blive kritisk.”

Læs resten af artiklen her

kursgraf: Aktiekursen for børsnoterede Monberg & Thorsen er nu den laveste i 27 år.