Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Danske Bank om Ugen, der gik – og Ugen, der kommer

Morten W. Langer

lørdag 14. november 2020 kl. 18:22

Fra Danske Bank:

Det skabte ny optimisme på markederne, da Pfizer og BioNTech i denne uge meddelte, at deres nye vaccine har vist en effektivitet på mere end 90 % sidst i fase 3-undersøgelserne,  Der var fest på aktiemarkederne, hvor investorerne især gik efter værdiaktier frem for vækstaktierne, og Europa gav USA baghjul. De 10-årige statsobligationsrenter i USA og Tyskland tog et hop på mere end 0,10 procentpoint, inflationsforventningerne skød i vejret, kreditspændene kørte ind, og de konjunkturfølsomme valutaer blev styrket.

Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, men vi ser de nye meldinger om vaccinen som en ‘game changer’, der både kan påvirke verdensøkonomien og de globale finansmarkeder. Vi må stadig regne med, at der vil være restriktioner hele vinteren, og infektionstallene stiger fortsat i mange lande, men markederne kan nu se en ende på krisen. En effektiv vaccine øger ikke blot sandsynligheden for, at vi langt hurtigere kan vende tilbage til en verden uden restriktioner og uden risiko for nye nedlukninger, men endnu vigtigere så fjerner den en stor del af usikkerheden og skaber mulighed for et løft i forbruger- og erhvervstilliden.

Joe Biden er officielt blevet udråbt til vinder af præsidentvalget i USA af stort set alle lige måske med undtagelse af præsident Trump og hans støtter. Men det kan meget vel være, at Joe Biden har vundet slaget, men tabt krigen, da Demokraterne muligvis ikke får flertal i Senatet, hvilket kan gøre det umuligt for Biden at få sin økonomiske politik gennem Kongressen. Det hele afhænger af omvalget om de to pladser til Senatet i Georgia den 5. januar. Biden har gjort det klart, at håndteringen af COVID-19 har hovedprioritet på kort sigt, og han har allerede oprettet en task force, der skal stå for dette.

EU-landene og Parlamentet er nu endelig blevet enige om budgettet for de næste syv år og genopretningspakken ‘Næste Generation EU‘. Uenigheden om de fælles værdier for retsstaten blev allerede ryddet af bordet i sidste uge, og i denne uge blev der så endelig fundet et kompromis om EU-budgettets størrelse, efter at der blev tilført ekstra 15 mia. euro til videnskab, sundhed og universitetsuddannelser. Det rydder to vigtige forhindringer, der har forsinket EU’s genopretningsfond, af vejen, men det er måske ikke slut med problemerne endnu. Man er endnu ikke færdig med at diskutere de nærmere betingelser for genopretnings- og omstillingsfaciliteten, der er fundamentet i genopretningsfonden, og det kan også blive svært at få aftalen gennem medlemslandenes parlamenter. Ungarn har allerede truet med at nedlægge veto mod aftalen om de fælles værdier for retsstaten.

Christine Lagardes tale på ECB’s konference i denne uge gav klart indtryk af, at den kommende kalibrering af de pengepolitiske midler vil fokusere på kriseprogrammet PEPP og de ekstraordinære lån til bankerne (TLTRO). Men ECB vil holde øje med de økonomiske nøgletal i de kommende uger, og forbrugertillidstallene, der kommer fredag, vil vise, hvor hårdt restriktionerne har ramt tilliden. Brexit-forhandlingerne fortsætter i næste uge, og der bliver formentlig indgået en aftale i løbet af 2-3 uger, jf. Brexit Monitor: Deal or no deal? Next two to three weeks are crucial. Ugens taler af repræsentanter for den amerikanske centralbank kan gøre os klogere på, om de forlænger kriseprogrammerne ud over i år. Endelig løfter Japan sløret for hjælpepakke nummer tre i næste uge.

[postviewcount]

Jobannoncer

Nyt job
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Nyt job
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank