ESG: C25-indeks stærkt frem på globale ESG-ranglister

De danske C25-selskaber har samlet set det seneste år vist stor fremgang på de globale ESG-ratingbureauers ranglister. I gennemsnit placerer et C25-selskab sig nu blandt verdens 19 procent bedste virksomheder i verden til at skabe bæredygtig værdi til investorerne, mod en placering i 70 percentilen sidste år. De velkendte danske CSR-topperformere konsoliderer sig i toppen, mens flere af de tidligere bundskrabere nu alle vurderes i den bedste halvdel blandt alle ESG-ratede virksomheder i verden.

Markant i årets Rating af C25 ESG-Performance er bl.a. , at flere af de selskaber, som hidtil har været placeret lige under midten, nu sniger sig ind blandt de 50 procent bedste i verden, målt på ESG-indikatorer fra flere af de væ-sentligste ESG-ratingbureauer.

Det drejer sig bl.a. om Jyske Bank, Mærsk, GN Store Nord og DSV, som alle for 12 måneder siden var placeret i den dårligste halvdel af alle 8300 ratede virksomheder, der indgår i denne analyse baseret på rating fra CSRHUB. Analysen bygger bl.a. på data fra Thomas Reuter, MSCI, EIRIS, Ideal Ratings, Trucost og Vigeo samt en række oplysninger fra rapporteringsorganer som Global Compact og Carbon Disclosure Project.

Læs også:  Aktietilbagekøb for 258 mio. kr. Størst i Novo: 226 mio. kr.

Se opdateret oversigt over C25 ESG-performance her

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her