Flüggers 3. kvartalsregnskab i det forskudte regnskabsår 2015/16 var langt mere interessant end normalt. Det er trods alt de færreste som gennemfører større maleropgaver om vinteren, så traditionelt er 3. kvartal et forholdsvis ligegyldigt kvartal for Flügger med en lav andel af helårsomsætningen. Bundlinjeresultatet i det netop aflagte 3. kvartalsregnskab viser da også et underskud på næsten 50 mio. kr., hvilket er ret normalt i Flüggers 3. kvartalsregnskaber.

Det interessante ligger derfor ikke i tallene, men i historien bag tallene. 3. kvartalsregnskabet kan nemlig vise sig at være afslutningen på en alvorlig krise i selskabet. En krise, som kunne have taget livet af et selskab, som har eksisteret i Danmark siden 1890.

Krisen vedrører selskabets nye ERP-system (Enterprise Ressource Planning), som bl.a. styrer ordrebehandling, salg, køb og lagerstyring. Det har været under udvikling i flere år, men siden man overgik til det nye system i december 2014 har det været en møllesten om Flüggers hals.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 14.