Erhvervsfilosofi.dk skriver, at grønne obligationer er populære – de bliver revet væk af investorer, som gerne vil investere i bæredygtighed. Det kan imidlertid være en tvivlsom affære at købe de grønne obligationer, for der er ingen autoritativ mærkningsordning, der kan sikre en fast definition af ”grønne”.

Som investor kan det altså være svært at gennemskue, om obligationen nu også er så grøn, som udstederen postulerer. Det giver sig selv, at vindenergi er grøn, men det er straks sværere at vurdere f.eks. lagring af CO2, energieffektivisering i bygninger eller reduktion af drivhusgasser. Især set i lyset af obligationernes relativt lange løbetid.

Der er stort behov for rene linjer, fordi der nu er langt større efterspørgsel efter grønne obligationer end tidligere. I starten – fra 2013 – var det især udviklingsbanker, der drev markedet, men virksomheder, pensionskasser, forsyningsselskaber og byer er nu også begyndt at udvise interesse. Specielt virksomheder udviser øget aktivitet, efter at COP21-aftalen fra Paris er med til at sætte skub i markedet.

Læs hele artiklen her