Gyldendal står stærkt i en presset branche

Gyldendal aflagde årsregnskab for 2016 i den forløbne uge, og markedet tog en tilbagegang på bundlinjen på næsten 10% med ophøjet ro.

Gyldendals aktiekurs har svinget stabilt i intervallet 500-550 siden marts 2016, og efter offentliggørelsen af årsregnskabet så investorerne ingen grund til at ændre på dette.

Tilbagegangen på bundlinjen var da heller ikke nogen overraskelse. I AktieUgebrevet nr. 29/2016 fortalte vi, hvorfor underskuddet på 19 mio. kr. efter 1. halvår ikke var alarmerende, og at vi forventede en sidelæns bevægelse i aktiekursen resten af 2016. Den vurdering kan vi nu konstatere, at resten af markedet var enige i.

Men hvor skal Gyldendal så hen herfra? Tilsyneladende ingen steder på kort sigt, hvis vi kigger på omsætning og indtjening. Omsætningen var stort set uændret fra 2015, og tilbagegangen i indtjening kan forklares med bl.a. engangsomkostninger i forbindelse med en intern sammenlægning af forlags- og bogklubaktiviteter. Korrigeret herfor kan man også betegne udviklingen i indtjening som forholdsvis stabil.

Læs også:  Ugens danske regnskaber & Peer group selskaber

Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 08/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her