Gyldendals millionunderskud ikke alarmerende

Gyldendals halvårsregnskab påvirkes af periodeforskydning i omsætningen samt investering i omstillingen til det digitale marked. Efter et flot 2015 låser det aktiekursen fast i 2016.

Gyldendals halvårsregnskab præsenterer tilbagegang i hver eneste regnskabslinje fra omsætningen hele vejen ned til bundlinjeresultatet. Alligevel fastholder man forventningerne om en omsætning og et driftsresultat på samme niveau som i 2015. Det virker umiddelbart meget optimistisk, og som om en nedjustering i løbet af efteråret må forventes. Men sådan bliver det ikke nødvendigvis.

For det første er faldet i omsætningen ikke overraskende, men forklares med at en betydelig del af forlagets nyhedsudgivelser var planlagt til at udkomme i efteråret.

For det andet er forlagsbranchen sæsonbetinget, og et underskud i 1. halvår er ikke usædvanligt. Når omsætningen samtidig falder med 5 %, vil det medføre et betydeligt større procentvis fald i indtjeningen, da selskabets faste omkostninger pr. definition ikke følger med omsætningen ned. Den store procentvise tilbagegang i driftsresultatet er derfor ikke alarmerende.

 


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 29.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her