Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Økonomisk ugebrev

mandag 26. januar 2015 kl. 8:01

Hvor meget krudt giver den europæiske centralbank til aktiemarkederne? Umiddelbart er der grund til at tro, at aktierne nu kan blive sendt betydeligt højere op. Med den europæiske centralbanks (ECB) store udmeldte obligationsopkøb vil obligationsrenterne antageligt falde yderligere, og de professionelle investorer skal nu for alvor finde andre placeringsmuligheder for de ledige kapital. De vil især rette blikket mod aktier og erhvervsobligationer. De vil antageligt især gå efter mere risiko, og det kan begunstige de mere usikre Junk Bond erhvervsobligationer og Small Cap-aktier, som traditionelt handles billigere end de store aktier. Vi så meget tydeligt, hvad der skete i månederne efter den amerikanske centralbank satte seddelpressen i gang med massive obligationsopkøb: de såkaldte QE- pakker sendte hver gang aktiemarkederne betydeligt højere op. Konsekvensen har været, at aktiemarkederne de seneste år er steget langt mere end virksomhedernes underliggende overskudsvækst. Det har medført, at aktiemarkederne i dag handles til ganske høje værdiansættelser (målt på aktiepris i forhold til overskud pr. aktie). Vi anser det for meget sandsynligt, at likviditetsrigeligheden vil drive aktierne en del højere op. Vigtigt er det, at tyske DAX omkring niveau 10.060 holder stand. Se kursgraf.

Hvad er risikoen for at det slutter brat? Selvom en hurtig brat afslutning på den positive stemning på aktiemarkeder ikke er vores hovedscenarie, er det absolut en mulighed. Største risikofaktor ser vi i det amerikanske aktiemarked. Historisk har det amerikanske aktiemarked været styrende for retningen på de vestlige aktiemarkeder. På det seneste har rollerne været vendt om. Men hvor længe vil den omvendte sammenhæng holde? Vi tror, at det kan stoppe hurtigere end som så. Mens de europæiske aktier er i nye rekorder, halter det gevaldigt med udviklingen på det amerikanske aktiemarked. Går det for alvor nedad på det amerikanske aktiemarked, tror vi, at det bliver vanskeligt at holde euforien på det europæiske aktiemarked. Negative drivkræfter på det amerikanske aktiemarked er dels forventninger om, at den amerikanske centralbank hen mod sommeren vil sætte de korte styrende renter op. Og dels ser amerikansk økonomi nu ud til at bremse op. Vi tror de fleste undervurderer, hvor stærk denne opbremsning er. Eksempelvis den anerkendte ECRI indikator ligger nu på det laveste niveau siden januar 2012, efter en sivende tendens de seneste måneder. Forsat vil det være vigtigt at holde øje med om S&P Future holder stand over 2.060-niveau.

Ugens vindere: De konjunkturfølsomme C20-aktier og storbankerne. Blandt ugens vindere på det danske aktiemarked var de store konjunkturfølsomme aktier, blandt andet Vestas, A.P. Møller-Mærsk og FLSmidth. Vi tror ikke på, at analytikere og investorer lige pludselig har justeret deres forventninger til fremtidige overskud i selskaberne. Vi tror, at kursstigningerne alene kan forklares med jagt på de billigste storaktier, hvor der er størst potentiale ved en generel konjunkturvending. Vi ser de store defensive C20-selskaber som gavmildt prissat allerede. Og derfor vil investorerne især vende sig mod de lidt billigere, men også mere risikofyldte, storaktier. Det handler om, at risikovilligheden nu stiger. Vi ser også de store bankaktier stige yderligere, baseret på samme drivkraft.

Parken Sport & Entertainment indkøb til Pensionsporteføljen: Vi har fredag indkøbt en stribe aktier til Pensionsporteføljen, og outsideren er uden tvivl Parken. Vi har i analyser tidligere vurderet, at Parkenaktien efter kursfald i efteråret fra omkring 80 til godt 50 var et langsigtet attraktivt køb. Vi vurderer ikke fodboldforretningen og muligheden for deltagelse af Champions League, som kan give ekstra 125 mio. kr. i indtægt. Vi vurderer de øvrige forretninger, hvor vi især ser en underliggende god udvikling i Lalandia og i værdien på Parkens kontortårne. Lalandia kan gå hen og blive en ekstremt god forretning, når familien Danmark begynder at hive lidt flere penge op af lommen, og det ser vi rigtig gode muligheder for vil ske de kommende måneder. Vi ser også god mulighed for at kontortårnene i Parken kan sælges til en god pris, da der er solid efterspørgsel efter velbeliggende og nyere kontorejendomme. Salg vil kunne fjerne en ganske pæn bid af den rentebærende milliardgæld, som Parken slæber rundt på. Bemærk, at indkøbet af Parken aktien er en langsigtet investering. Og godt nok er aktien steget pænt i sidste uge, men det får os ikke til at hjemtage gevinster. Parken-aktien kommer til at ligge i porteføljen i mindst 1-2 år.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank