Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Økonomisk ugebrev

søndag 13. december 2015 kl. 12:43

Er nedturen slut eller er den kun lige startet? Stort set som forventet er markedsstemningen vendt til det meget negative op til rentemødet i den amerikanske centralbank den 17. december, dvs. i den uge vi nu går ind i. Med meget stor sikkerhed kommer der en renteforhøjelse på 0,25 %, sådan som renteforventningerne er p.t. med en implicit sandsynlighed på knap 80 %. Det afgørende for retningen efter renteforhøjelsen vil være Yellens retorik omkring. hvad der ligger forude. Her vil hun være meget forsigtig, fordi hun på den ene side ikke kan udelukke flere renteforhøjelser, og på den anden side vil hun sikkert sige, at det bliver med små skridt. Vi har svært ved at se, at markedet ikke kigger frem mod næste renteforhøjelse med det samme. Og dermed er der risiko for yderligere generelle aktiekursfald.

Vi er tæt på vigtige psykologiske målepunkter, blandt andet DAX Future i 10.000 og S&P future i 2000. Fredag aften dykkede aktiemarkederne yderligere, så de vigtige aktieindeks (som også styrer det danske aktiemarked) nu ligger meget tæt på de nævnte pejlemærker. Efter det voldsomme fald fredag, må vi påregne en mindre positiv korrektion mandagtirsdag. Hvis den ikke kommer, har den negative markedsstemning for alvor bidt sig fast. Vigtigst er det dog at holde øje med brud ned gennem de to vigtige pejlemærker: Sker der brud kan det genstarte et selvforstærkende udsalg af rent markedstekniske årsager. Meget tyder således på at de seneste måneders urolige markeder langt hen ad vejen har været styret af algoritmer, HFT handlere og kortsigtede hedgefonde, som har kastet markedet frem og tilbage. Denne uro og nervøsitet vil fortsætte den kommende tid.

Hvad kan få markedet til at vende kraftigt opad? Det er meget vanskeligt at se, hvad der skulle drive aktiemarkederne meget højere lige nu. Markedet vil i stigende grad erkende, at de seneste mange års likviditetsudpumpning gennem QE programmer kun vil blive skruet ned herfra. Forventningen til den europæiske centralbank er ikke stor. Sammen med dette billede, hvor centralbanklikviditet har været den eneste og afgørende drivkraft bag aktiemarkederne, fortsætter vigtige ledende indikatorer for den globale økonomi med at pege nedad. Vi vil fortsat holde øje med udviklingen i metalråvarepriser, oliepriser, inflationsforventninger og de mest pålidelige ledende indikatorer for at spotte en positiv vending. Vi tror, at den skal komme fra Kina, og der er ingen positive signaler nu. Tværtimod.

Blodbad i C20 indeks. Den seneste uge C20 indeks dykkede næsten 5 % i sidste uge, og et så kraftigt og hurtigt fald skal vi lang tid tilbage for at finde. Det siger noget om den nervøsitet, der er i markedet, og som helt sikkert ikke bare forsvinder. De store tabere var A.P. Møller-Mærsk, FLSmidth, storbankerne, og endda også Pandora, som risikerer at blive revet med af store udenlandske nettosalg. William Demant var eneste C20-aktie, der endte i plus. Aktien har de seneste måneder klaret sig imponerende flot, og der er tilsyneladende mere energi i den. Andre potentielle vindere er også Genmab – og med den Novo Nordisk og Chr. Hansen, der kun faldt 3 %. SAS steg hele 9 % i ugen, især drevet op af lavere priser på flybrændstof, som på den lange bane kan komme til at løfte lønsomheden betydeligt.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank