Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Økonomisk ugebrev

søndag 14. februar 2016 kl. 11:58

Aktierally forude? Vores ”Nu er det knald eller fald” var ikke helt ved siden af. For en uge siden skrev vi på denne plads, at nu var det knald eller fald for aktiemarkederne. Vi vil tillade os at konkludere, at det ikke var helt galt. I starten af sidste uge var markederne udsat for nogle voldsomme generelle kursfald, som har fået flere til at ryste på hænderne. Den positive del af historien er, at vi lige præcis nåede ned til en historisk vigtig test af 1810 niveau for S&P Future, som over de seneste tre år har udgjort en bund ved større generelle kursfald på aktiemarkederne. Efter lidt zig zag frem og tilbage lige omkring 1810 torsdag, valgte markedet retning fredag: Og det var opad. Det er et meget positivt signal for markedet på den helt korte bane, og det vil blive opfattet som et købssignal af mange. Fredag aften lukkede den amerikanske future i 1860, som også er et vigtigt pejlemærke. Så snart vi får et brud af dette niveau (og det kan allerede ske natten til mandag, da futuren handles om natten), så er der i første omgang dømt aktierally.

En generel kursstigning kan blive understøttet af flere positive drivkræfter: Allerede for en uge siden gennemgik vi i denne analyse, at der begynder at dukker flere positive momenter op, efter den voldsomme aktienedtur i januar. Blandt andet stigende priser på metalråvarer som kobber og jernmalm, samt mere positive signaler fra kinesisk økonomi. Samtidig er de makroøkonomiske nøgletal slet ikke så ringe, som mange måske har set. Mens europæisk økonomi faktisk holder meget pænt stand, har USA efter en svaghedsperiode igen vist styrketegn. Så det økonomiske billede er ikke så slemt. Men det er altså det billede, vi kan se lige nu. Som bekendt er aktiemarkederne altid 6-9 måneder foran den virkelighed, vi kan se lige nu, og derfor kan der ligge ulykker forude, som aktiemarkedet reagerer på, men som vi endnu ikke har erkendt. Så på overfladen burde der være grundlag for en solid positiv korrektion på aktiemarkederne, og det tekniske billede understøtter også dette scenarie.

Men strukturelt er der ingen grund til at tro, at aktiemarkederne er på vej hele vejen tilbage: Selvom vi ser rigtig gode muligheder for en positiv korrektion på 4-7 %, kan vi ikke se, hvad der skulle drive aktiemarkederne op til nye højder og på niveauet før aktienedturen i januar. Underliggende er der fortsat nogle drivkræfter, som med meget stor sikkerhed vil trække aktiemarkederne endnu længere ned på 3-6 måneders sigt. Den amerikanske centralbank bekræftede i den forgangne uge, at det fortsat ligger i kortene, at der kommer renteforhøjelser i år. Sten Jakobsen fra Saxo Bank gennemgår i en analyse, som kan læses på www.flashnews.ugebrev.dk, hvordan en stribe finansielle stressindikatorer på det seneste har bevæget sig stejlt ned ad bakke. Han tolker det som et signal om, at der i markedet er markant vigende tro på, at centralbankerne næste gang kan rage kastanjerne ud af ilden med nye planøkonomiske stimulanser.

Men på den korte bane er der altså god mulighed for kursstigninger: I AktieUgebrevets Pensionsportefølje er vi parate til at skrue markant op for aktieandelen, hvis vi mandag får bekræftet den positive udvikling, som startede fredag. Ikke fordi vi vurderer udviklingen på kun to dages markedsbevægelser. Men fordi markedet i sidste uge testede et historisk støttepunkt, og fordi der faktisk er kortsigtede positive drivkræfter. Pensionsporteføljen ligger fortsat pænt bedre end det generelle marked, og på niveau med de bedste af de 35 investeringsforeninger med danske aktier. Forskellen mellem Pensionsporteføljen og investeringsforeningerne er, at vi generelt kører med betydeligt lavere risiko, og at vi ikke behøver at være op mod 100 % investeret hele tiden.

Vær forsigtig. At vi fortsat skal være forsigtige med aktiemarkederne viser blandt andet de udenlandske finanshuses nettokøb fredag, hvor det hele ellers så meget positivt ud: Fredag var de udenlandske finanshuse store nettosælgere med et udsalg af danske aktier for knap 400 mio. kr. Største nettosalg var der i Novo Nordisk, Pandora, Danske Bank, Vestas og Carlsberg. Størst nettokøb var der i TDC, GN Store Nord (som kom med et positivt regnskab), A.P. Møller-Mærsk og FLSmidth. Disse positioner kan vise sig at blive gode rettesnore for, hvad der sker den kommende uge.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Nyt job
Medarbejder til tilsynet med markedet for kryptoaktiver og betalingstjenester
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland
Nyt job
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
Nyt job
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Nyt job
Økonom til tilsynet med realkreditinstitutter
Region H
Nyt job
Økonom til analyser af arbejdsmarkedet
Region H
Skatteministeriet søger kontorchef til Organisering og Governance
Region H
SPARTA SØGER EN ERFAREN KOMMERCIEL CHE
Region H

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank