Lyspunkter i Alm. Brands bankdel

Vi har igennem lang tid påpeget, hvordan de store problemer i banken har medført, at Alm. Brand koncernen som helhed ikke bliver værdiansat efter de flotte resultater, der (ligesom hos Tryg og Topdanmark) er blevet skabt på forsikringsdriften de senere år. Afkastet fra forsikringsdriften har i sandhed været med til at holde koncernen ovenvande, mens bankdriften har været mildest talt miserabel.

I regnskabet for første halvår 2014 ser vi for første gang små tegn på bedring i bankdelen, idet man overrasker positivt pga. engangseffekter og værdijusteringer og opjusterer forventningen til afviklingsbankens resultat med 50 mio. kr.

Det betyder ikke, at problemerne er ovre for banken, som fortsat forventes at udvise et underskud for hele 2014 på mere end 300 mio. kr. for den del der er under afvikling, men det betyder, at de små positive tegn vi så i banken efter 1. kvartalsregnskabet er bekræftet. Den fortsættende del af banken overraskede også – omend beskedent – med en opjustering af resultatforventningen med 10 mio. kr. til 50 mio. kr. før skat.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 28 – Modtag AktieUgebrevet for kun 149 DKK pr. måned.