Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Markedet fejlbedømte igen Novozymes

Morten W. Langer

tirsdag 16. august 2016 kl. 9:07

Investorerne og analytikerne var nok engang på den forkerte side, da Novozymes aflagde et regnskab i denne uge, der indeholdt en mindre nedjustering af forventningerne til den organiske vækst. Denne gang var optimismen for stor, og spørgsmålet er nu om pessimismen bliver for stor de næste par måneder?
Den organiske vækst blev nedjusteret fra 3-5 % til 2-4 %, og det øger usikkerheden om hvorvidt man allerede nu er ved at være for langt efter 2017-2020-målet om en organisk vækst på 6-7 % p.a. Heri ligger i vores øjne forklaringen på den ret voldsomme kursreaktion på en nedjustering på kun 1 procentpoint.

Udover selve nedjusteringen var samtlige poster i regnskabet en lille smule til den svage side i forhold til estimaterne forud for regnskabet. Mest iøjnefaldende var omsætningen, som kom ud 3 % under forventningen. Det positive aspekt i regnskabet var at man fortsat formår at drive en ganske profitabel forretning, og bundlinjen var helt på linje med konsensus, samtidig med at indtjeningsforventningen til helåret blev fastholdt.

Novozymes er med en P/E i de høje 20’ere en af de dyreste aktier på børsen og handler i høj grad på forventninger til fremtidig vækst. Når der sker ændringer i disse, som det var tilfældet ved onsdagens regnskabsaflæggelse, betyder det meget for kursen.

Hvis man som investor sidder tilbage med indtrykket af, at der har været lidt bølgegang i Novozymes det seneste års tid, er det ikke helt forkert. I takt med at forretningen spredes ud på flere forretningsområder, synes det også at være tendensen, at en skuffelse i et lovende område får store konsekvenser for kursen.

Vi så det gennem det meste af 2015 med bioethanol-forretningen, der er på tilbagetog, Landbrug & Foder i Monsanto-samarbejdet, som havde et sløjt 1. kvartal pga. tidsforskydning af såsæsonen, og nu er det bl.a. sojabønnefarmerne, der har det svært i USA og har påvirket 2. kvartal.

 


Søg i Vidensbase: Økonomisk Ugebrevs Vidensbase med adgang til artikler, analyser og kortlægninger fra alle publikationer (Abonnenter kan hente password med emailadresse her)

Køb årsabonnement: Ønskes årsbonnement kan det ske her. Du får du straks adgang til Vidensbasen (søgbart artikelarkiv)

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Økonom til Almen Analyse – Landsbyggefonden
Region Hovedstaden
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank