Svigter salget? Pandora dellukker Thailandfabrik en uge

Meget tyder på, at Pandoras salg skrider yderligere, skriver Carnegie i en ny analyse med henvisning til, at smykkekoncernens store fabrik i Thailand nu skærer markant ned på produktionen og hjemsender en betydelig del af de ansatte en uge.

Pandora aktien er dykket ca. tre procent i dag, tilsyneladende uden nyheder. Men Carnegie har i går aftens udsendt en analysenote, hvori det oplyses, at Pandora i uge 20 lukker delvist ned for produktionen og sender ansatte hjem, for at spare omkostninger og nedbringe lagre. Carnegie skriver, at Pandora har bekræftet oplysningerne.

Eksperter vurderer over for Økonomisk Ugebrev, at det ret så dramatiske tiltag må hænge sammen med, at smykkesalget udvikler sig markant ringere end forventet., og at der er hårdt brug for at imødegå det ved at begrænse lageropbygning og spare omkostninger. Det oplyses, at Pandora kun sparer 25 procent af de sædvanlige lønomkostninger for de ansatte, som hjemsendes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag aktieskolebogen "Tjen En Million På Aktier"
Du modtager efter tilmelding hos ugebrev.dk de e-mail-nyhedsbreve, du tilmelder dig ovenfor; og lejlighedsvis spørgeskemaer og særlige tilbud fra Økonomisk Ugebrev A/S.

Bangkok fabrikken er Pandoras største produktionssted. Carnegie skriver, at man ikke kan udelukke at reduktion af produktionskapacitet er en del af spareprogrammet, men at det under alle omstændigheder er en negativ indikator for salget i årets første kvartal.

“It may indeed be a part of Programme NOW to occasionally reduce output at the Bangkok plant to reduce inventories but it is a bad omen for Q1(19e) results we believe,” hedder det.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her