Påskeferien har lagt en dæmper på udlandets handel med danske aktier, men hvis vi ser på udlandets handel gennem den seneste måned er der sket en ændring i forhold til for blot et par uger siden. Der er nemlig næsten balance mellem udlandets køb og salg af danske aktier.

Hvor der længe har været en ret massiv kapitaludstrømning fra det danske aktiemarked er forskellen på nettokøb og nettosalg den seneste måned således kun 347 mio. kr.

Nettokøbet udgør 1.726 mio. kr. med Coloplast i spidsen med et nettokøb på 411 mio. kr. efterfulgt af Vestas (359 mio. kr.) og Novozymes (207 mio. kr.).

Nettosalget har været på 2.073 mio. kr., og her trækker Pandora det største læs med et nettosalg på 680 mio. kr. Nr. 2 på nettosalgslisten den seneste måned er Genmab (328 mio. kr.) og nr. 3 er Novo Nordisk (280 mio. kr.).

Det er værd at bemærke, at Pandora den seneste uge faktisk er nettokøbt for 109 mio. kr., så måske er de udenlandske investorers holdning til den aktie ved at vende. Det kan i så fald få en interessant indflydelse på aktiekursen. Pandora er ved middagstid tirsdag den mest stigende af kun fire stigende C20-aktier.