Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Royal Unibrew ramt af begrænsning i socialt drikkeri

Bruno Japp

onsdag 24. juni 2020 kl. 7:00

Coronavirussen har lukket for en række sociale sammenhænge, hvor alkohol er en naturlig del. Det ramte Royal Unibrews omsætning i marts, og det bliver endnu værre i 2. kvartal.

Hvis man har været på et dansk fodboldstadion med 10.000 glade tilskuere og fyldte plastickrus med fadøl, er det nemt at forstå, hvordan det pludselige stop for fodboldkampe rammer Royal Unibrews regnskab. Det samme gælder forsamlingsforbuddet, som satte landets restaurationer i stå.

Indtil det sociale drikkeri blev ramt af restriktioner var året ellers startet godt for Royal Unibrew, som i årets første to måneder havde overgået sidste år. Men i marts ramte restriktionerne Royal Unibrews produkter, og efter en stigning i omsætningen på henholdsvis 5% og 6% i årets første to måneder faldt den med 9% i marts. For hele kvartalet efterlod det en stagnation i omsætningen og en tilbagegang i resultat før skat på 6,1%.

Hvordan restriktionerne påvirker årsresultatet har indtil i tirsdags været et åbent spørgsmål. Royal Unibrew suspenderede den 19. marts sine oprindelige udmeldinger, og har hidtil afstået fra at give et bud på helårsresultatet med henvisning til den ”reducerede finansielle gennemsigtighed”. Men nu vurderer man, at den gradvise lempelse af restriktionerne igen giver mulighed for at foretage en helårsvurdering, og den er bedre, end man kunne frygte.

Royal Unibrew forventer således et primært driftsresultat (EBIT) i intervallet 1250-1375 mio. kr. mod den oprindelige forventning om at slutte på 2019-niveauet. EBIT blev i 2019 1469 mio. kr. Der er altså tale om en forventet tilbagegang i EBIT på ca. 10%, og det er bedre, end vi havde forventet.

I 1. kvartalsregnskabet lagde man op til en vanskelig periode for selskabets salg, og forventede en større effekt for 2. kvartal end i 1. kvartal. Den forventning var ret oplagt, da Danmark var lukket i både april og maj, og ud fra oplysningerne i 1. kvartalsregnskabet skønnede vi, at det primære driftsresultat ved udgangen af 2. kvartal kunne være ca. 200 mio. kr. bagud i forhold til 2019. Nu budgetterer man altså med et efterslæb i indtjeningen for hele året i intervallet 94-219 mio. kr.

Ingen langsigtet negativ effekt af krisen
Det er ikke et beløb, som trækker tæppet væk under Royal Unibrew, og det er langt vigtigere, at coronakrisen ikke medfører en permanent ændring i forbrugernes holdning til selskabets produkter. For Royal Unibrew er coronakrisen derfor en alvorlig – men midlertidig – begivenhed, som man skal sørge for at komme helskindet ud af. Det gør man bl.a. ved at styrke selskabets likviditet gennem aflysning af både aktietilbagekøbsprogrammet og årets udbyttebetaling.

På kort sigt er aktiekursen steget 30% siden vores seneste analyse af Royal Unibrew i marts, og det har gjort aktien dyrere i forhold til sammenlignelige konkurrenter. Royal Unibrews forventede Price/Earning for de næste tolv måneder er i dag 34% højere end branchemedianen, mens forskellen i marts var 23%.

Stigningen er altså ikke kun brancherelateret, men også udtryk for, at kursen er løbet fra konkurrenterne. Det medvirker til vores værdiansættelse af aktien under den aktuelle kurs, og et element heri er også den betydelige usikkerhed omkring 2. halvår, som der gøres opmærksom på i ugens børsmeddelelse.

Børskurs på analysetidspunktet 574,40 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 526,00

Læs tidligere analyser af Royal Unibrew her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

4b169afb6526de345891

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank