Bavarian Nordic er kommet ud af 1. halvår 2014 med et driftsunderskud på 70 mio. kr., hvilket er ca. 32 mio. kr. mere end underskuddet i 1. halvår 2013. Efter skat er resultatet på minus 54 mio. kr. mod minus 39 mio.

Bavarian Nordic udvikler sig i disse måneder i en særdeles positiv retning rent pipelinemæssigt, og samtidig aktien er efter vores vurdering et særdeles godt aktiv at have i porteføljen i en tid, hvor verden i stadigt stigende grad præges af frygten for terror og spredning af den dødelige Ebola-virus. Risikoen i IMVAMUNE-programmet er faldet betydeligt efter at USA i foråret udnyttede optionen på omstilling til frysetørret produktion, og igen da USA for nylig udnyttede optionen på den resterende del af den flydende IMVAMUNE-tillægsordre.

Vi forventer at der over de kommende måneder vil tilfalde Bavarian Nordic yderligere kontrakter relateret til produktionsoptimering af IMVAMUNE, og at man i løbet af 2015 vil modtage den første lukrative kommercielle ordre på den frysetørrede version. kr. året forinden.

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue / AktieUgebrevet nr. 31. Er du ikke abonnent, kan du prøve 3 uger gratis her