Del artiklen:

På investorernes tillidsindeks er bankaktierne faldet til bunds. På en skala fra 0 til 100 scorer Nordea Bank kun 19,6 point, og Spar Nord Bank klarer sig ikke meget bedre.

Spar Nord Bank 23,3
ALK-Abelló 22,0
Nordea Bank 19,6

1 KOMMENTAR

  1. Markedets negative holdning til bankaktier skyldes flere forhold. Analytikerne (selv om mange er ansat i sektoren) tror åbenbart ikke meget på sektorens langsigtede indtjeningspotentiale; angst for distortion. Så selv om de fleste mid og smallcap-bankaktier nu handles på eller under indre værdi og tilbyder høje direkte udbytter står såvel små som store investorer ikke i kø. I betragtning af at sektoren har opjusteret i løbet af året er der stort ikke p.t. noget tilbage af den tidligere stigning.
    De fleste investorer lider af lemminge tendensen. Løber efter dyre velfungerende selskaber (DSV,Ambu m.fl.) og ikke de historisk billige sektorer (entrepenører og banker) selv om prisforskellen målt på de fleste nøgletal er væsentligt forøget i de senere år.
    Som pensionsinvestor giver det en god mulighed for at sammensætte en portefølje med spredning og en fint direkte afkast. Så tak for det.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her