Der var i sidste uge et generelt udsalg af danske aktier hos de udenlandske investorer, men ved nærmere eftersyn er det påfaldende hvordan udsalget koncentrerer sig om tre aktier:

Novo Nordisk B A/S -535.047.939
Pandora A/S -266.620.514
Danske Bank A/S* -256.215.292

 

Disse tre aktier stod for 70 % af det samlede udenlandske nettosalg af danske aktier i sidste uge. Hvor markant disse tre aktier skiller sig ud fremgår tydeligere, når vi ser på nettosalget i den fjerdemest solgte aktie. Det var Genmab med et nettosalg på kun 65 mio. kr.

Selvom Novo Nordisks størrelse i sig selv gør det lettere for aktien at placere sig i toppen af en tabel opgjort i kroner og ører, forklarer forskellen i omsætning langt fra den markante forskel på handlerne i disse tre aktier i forhold til alle andre aktier.

Målt på omsætning er aktier som Vestas og A.P. Møller-Mærsk nemlig fuldt ud konkurrencedygtige med aktier som Pandora og Danske Bank, og slet ikke så langt efter Novo Nordisk, som udsalgstabellen indikerer. I Vestas var der et nettokøb på 175 mio. kr. i sidste uge, og hos APM var nettosalget kun på 60 mio. kr.